Thomas Markle berispt zijn dochter: “Ze heeft geen recht om zo tegen de queen te spreken”

Le père de Meghan Markle s'est adressé à sa fille dans une interview pour Channel 5.
Channel 5 Le père de Meghan Markle s'est adressé à sa fille dans une interview pour Channel 5.
Thomas Markle (75) haalt opnieuw uit naar zijn dochter via de Britse media. Volgens hem had Meghan “geen enkel recht” om zich zo tegen de Queen te verzetten. “Ik ben heel teleurgesteld in haar, op dit moment”, klinkt het.

Prins Harry en Meghan lieten in een statement duidelijk horen dat ze niet blij waren met de Megxit-termen. Vooral het feit dat ze het woord ‘royal’ niet meer mogen gebruiken om zichzelf te omschrijven, schoot bij hen in het verkeerde keelgat. “Maar het is logisch dat ze zichzelf geen royals meer mogen noemen”, bedenkt Thomas zich. “Ze zijn zélf uit de monarchie gestapt. Ze hebben ook niet het recht om zo tegen de koningin te spreken. Dat is niet alleen beledigend tegenover de Queen zelf, maar ook tegenover het Britse volk.” 

Het koppel liet namelijk weten dat Elizabeth II géén zeggenschap had over het woord ‘royal’ en dat ze hen niet wettelijk had kunnen tegenhouden als ze de term bleven gebruiken. Ze maakten het dus erg duidelijk dat ze zelf kozen om het merk ‘Sussex Royal’ - hun gekoesterd visitekaartje - te laten vallen. Volgens vele Britten een smaakloze uithaal naar het koningshuis, en bovendien ook volledig naast de kwestie. “Na dat hele Megxit-circus van hen doe je gewoon wat de Queen je vraagt. Uit respect, en ook omdat het smaakloos is om munt te slaan uit de monarchie nadat je eruit bent gestapt”, liet een expert zich uit op zender BBC. 

Geen Archie

Markle heeft echter nog een ander eitje te pellen met zijn dochter. Hij bevestigde aan enkele journalisten die hij tegenkwam in een winkelcentrum in Rosarito, Mexico dat hij zijn kleinzoon, Achie, nog altijd niet ontmoet heeft. “Heel erg vind ik dat”, klinkt het. “Maar ik verwachtte niets anders. Wist je dat Meghan mij slechts één dag voor haar huwelijk gedumpt heeft? Toen heeft ze me verteld dat ze me niet meer wilde zien. Op diezelfde dag heeft ze Doria’s familie gedumpt (Doria Ragland, de moeder van Meghan, nvdr). Ze heeft élke familie waar ze deel van uitmaakte, laten vallen, en nu doet ze hetzelfde met de koninklijke familie.”

Lees ook: Harry en Meghan terug in Verenigd Koninkrijk om verplichtingen af te werken

Lees ook: Uithaal Harry en Meghan over verlies merknaam ‘Sussex Royal’ frustreert Buckingham Palace: “Ze zijn het noorden kwijt”

Bekijk ook: Meghan en Harry halen uit na verlies van hun merknaam

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lieve Geyter

  Wat zit er voor hem weer in de geldwolf probeert te verdienen op ip van zijn eigen dochter. Ge moest u schamen zo’n vader wil niemand.

 • Krysia ostrega

  Gelijk heeft hij zeker !Maar ik zou deze familie kwestie zeker niet aan de buiten wereld vertellen!

 • Hilde Eykens

  Een plezante vader heeft die.

 • mieke jansens

  Gelijk heeft hij maar ongelijk om dit steeds in de pers uit te vechten

 • Tina Colpaert

  negeer die vent toch als dit mijn vader was zou ik ook nooit contact zoeken zielige oude mediageile vent die overal ook nog iets wil uitslaan omdat hij niks betekend voor niemand!