Terugvlucht koningin Mathilde hele operatie

Archiefbeeld van koningin Mathilde (rechts) en kroonprinses Elisabeth.
EPA Archiefbeeld van koningin Mathilde (rechts) en kroonprinses Elisabeth.
De terugreis van koningin Mathilde en prinses Elisabeth vanuit Kenia naar Amsterdam verliep in de nacht van donderdag op vrijdag met hindernissen. Het vliegtuig van KLM – nochtans de Koninklijke Lucht Maatschappij - had te kampen met een “verstoring in onze operatie”. Het vertrok pas om 3u15 ‘s nachts, 3 uren en 50 minuten later dan voorzien. 

Het koninklijk gezelschap had als eindbestemming Amsterdam en zou van daar met de wagen verder rijden. De koningin moest noodgewongen langer in Nairobi blijven en kwam bijna vier uur later dan voorzien in Amsterdam aan. De meegereisde journalisten moesten vanuit Schiphol wel nog verder. Sommige kregen van KLM te horen dat ze in Amsterdam nog eens 10 uren moesten wachten op een vlucht naar Brussel. Na veel aandringen en verwijzingen naar het feit dat de media meereisden met de koningin, werden er toch vlottere connecties geregeld.

KLM liet weten dat door een defect aan het toestel de nachtelijke vlucht werd vertraagd. Bij een reisafstand van meer dan 3500 kilometer kunnen reizigers volgens EU-wetgeving bij een vertraging van meer dan vier uur een schadeclaim indienen van 600 euro. Bij de koningin ging het echter om een vertraging van drie uur en vijftig minuten, dus loopt ze het geld mis.

Mathilde stapte na enkele dagen in Kenia, in haar rol als erevoorzitter van UNICEF België, op Schiphol haar auto in voor de terugreis naar Brussel.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • philippe decock

  Ocharme , beiden gevlogen in first class met een hele schare personeel rond hen. Zo erg zal het ook weer niet geweest zijn.

 • Johan Van Biesen

  Bij KLM gebeurt dat automatisch, bij TUI moet je het zelf regelen en zelfs met alle documenten doen ze nog moeilijk...

 • Ludo Mens

  deze koningin vind het schijnbaar heel normaal om naar Kenia te gaan waar meisjes nog steeds vaginaal gesneden worden - had deze vrouw op tv en pers geen negatieve commentaar kunnen geven ?

 • luca vaccino

  Vroeger bestond dat niet,wij hebben ooit 12 uren vertraging gehad waarvan 7 uur op de luchthaven van Kreta gezeten in een bloedhete hal .

 • Diane Bernaerts

  Wij hebben voor een afgelaste vlucht Shanghai-Amsterdam met KLM, waardoor we pas 12 uur later konden vertrekken, ook 3000 € (5 x 600) schadevergoeding gekregen. Plus vergoeding voor alle onkosten die we die extra dag in Shanghai gemaakt hebben, zelfs onze tickets voor de Zoo. Het mooie was dat we niet eens zélf achter die schadevergoeding moesten vragen, dat werd ons door KLM zelf aangeboden, mét een karrevracht excuses erbovenop. Top!