Terreurverdachte plaatst adres van kleuterschool prins George online

Prins George klaar voor zijn eerste schooldag op 7 september 2017.
AFP Prins George klaar voor zijn eerste schooldag op 7 september 2017.
Een 31-jarige man is in het Verenigd Koninkrijk gearresteerd nadat hij op sociale media een foto had gedeeld van prins George, met het adres van diens kleuterschool en de boodschap: "Zelfs de koninklijke familie wordt niet met rust gelaten." Volgens aanklagers wilde de man op die manier anderen helpen met het voorbereiden van een terreuraanslag.

De Britse verdachte plaatste de informatie over de vierjarige zoon van prins William en zijn vrouw Kate op het online platform Telegram. Naast een foto van de kleuter zette de man het silhouet van een jihadstrijder, zo meldt de krant The Sun.

Aanklagers zeggen dat de man van plan was naar Syrië te reizen om zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van terreurdaden en het helpen van anderen bij terreurdaden. Woensdag werd hij voorgeleid voor de rechter waar hij onschuldig pleitte. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guido Delrio

    Adres stond met reportage eerste schooldag in The Sun.