Status prins Harry en Meghan verandert eind maart

Photo News
De Britse prins Harry (35) en zijn echtgenote Meghan Markle (38) leggen op 31 maart officieel hun koninklijke verplichtingen neer. Dat melden Britse media vandaag.

Geciteerd door Sky News zei een woordvoerder van het koppel dat de hertog en hertogin van Sussex later deze maand vanuit Canada nog terugkeren voor minstens zes publieke engagementen. Op 31 maart zetten ze dan officieel hun aangekondigde stap opzij als lid van de koninklijke familie. Daarna volgt er nog een 12 maanden lange overgangsperiode.

Een van die evenementen betreft een opnamesessie met zanger Jon Bon Jovi voor de Invictus Games. Dat is een sportevenement dat prins Harry heeft opgericht voor gewonde militairen, waaraan dit jaar voor het eerst ook negen Belgische atleten zullen deelnemen. Het laatste evenement dat de hertog en hertogin van Sussex zullen bijwonen voor ze een stap opzij zetten is de jaarlijks viering van de Commonwealth Day, dit jaar op 9 maart.

Enkele dagen gelden heeft prins Harry zijn kantoor in Buckingham Palace al gesloten. Vanaf 1 april zullen de hertog en de hertogin enkel nog hun eigen stichting representeren. Over de oprichting van die non-profitorganisatie komt volgens een woordvoerder nog een aankondiging, waarbij ook duidelijk zal worden of het woord “royal” al of niet behouden blijft in hun “Sussex Royal”-merk.

Harry zal verder wel nog zijn militaire ranken behouden. Zijn eervolle militaire posities worden echter opgeschort, aldus de woordvoerder.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Van De Velde

    Het zegt veel dat dit onder de rubriek showbizz valt.

  • jan wuyts

    hopelijk volgen er nog meer dan kan die poppenkast eindelijk stoppen

  • Jules Vermeers

    Arme Harry ze heeft hem goed bij zijn neus.