Spaanse prinses Maria Teresa (86) sterft aan coronavirus

Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (links).
ANP Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma (links).
Prinses Maria Teresa van Bourbon-Parma is vandaag na een kort ziekbed overleden aan het coronavirus. De tante van de Nederlandse prinsen Carlos en Jaime en de prinsessen Margarita en Carolina is 86 jaar geworden. Dat heeft prins Carlos, als hoofd van de familie, bekendgemaakt. Hij sprak van "intens verdriet en een groot verlies."

Prinses Maria Teresa, geboren op 28 juli 1933, was de op een na oudste zus van wijlen prins Carlos Hugo, de ex-echtgenoot van de Nederlandse prinses Irene. Zij speelde een belangrijke rol in de Carlistische beweging, waarin ze streed voor een rechtvaardiger Spanje. Daarvoor kreeg ze ook in Spanje erkenning en werd ze nog vaak gevraagd om te komen spreken of om haar levensverhaal te vertellen.

Maria Teresa, afkomstig uit een gezin met vier meisjes en twee jongens, was een vaste waarde bij de jaarlijkse terugkeer van eerst haar broer en daarna van haar neef Carlos naar de Italiaanse hertogdommen Parma en Piacenza. Ze overleed in Parijs en zal volgens haar familie later in Madrid een uitvaart krijgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.