Slachtoffers spreken zich uit tijdens verhitte hoorzitting: “Prins Andrew weet exact wat hij gedaan heeft en moet bekennen”

REPORTERS/AFP - Fotomontage HLN
“Prins Andrew weet goed genoeg wat hij gedaan heeft.” Dat riep Virginia Roberts, de vrouw die beweert dat ze gedwongen werd om seks met de Britse prins te hebben, luidkeels tijdens een hoorzitting van de vermeende slachtoffers van de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein. Ze dringt er fel op aan dat de zoon van Queen Elizabeth zijn daden bekent. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Haar niet mis te verstane boodschap aan de Hertog van York kwam er na herhaalde verklaringen van Buckingham Palace, waarin telkens wordt beweerd dat Andrew ‘geschokt’ is door de beschuldigingen tegen Epstein en dat hij absoluut niets verkeerd heeft gedaan. Roberts beweerde tijdens een rechtszaak in 2015 al voor het eerst dat ze seks moest hebben met de Britse prins, terwijl zij toen amper 17 was. Dat zou drie keer zijn gebeurd tussen 1999 en 2001: één keer in Londen, één keer in Epsteins huis in New York en één keer op een eiland in de Caraïben. Virginia beweert dat ze geronseld werd als seksslavin en dat ze gewelddadig werd beroofd van haar jeugd. 

Gisteren, dinsdag, hield Roberts met tientallen andere vermeende slachtoffers een hoorzitting voor de rechtbank. Rechter Richard Berman behandelde de zaak, hij is tevens de rechter die zich over het proces tegen Jeffrey Epstein moest uitspreken. Maar wegens de zelfmoord van de miljardair wordt die zaak wellicht nog voor het einde van de maand geklasseerd.

(lees verder onder de foto)

Prins Andrew op de foto met Virginia Roberts, toen amper 17 jaar oud.
Prins Andrew op de foto met Virginia Roberts, toen amper 17 jaar oud.

Belangrijk signaal

Tijdens de hoorzitting zei Virginia dat het uiterst belangrijk is dat de autoriteiten toch door gaan met hun onderzoek naar het (pedo)netwerk van Epstein. “Het gaat hem niet om hoe Jeffrey is gestorven, maar wel om hoe hij heeft geleefd. We moeten alles en iedereen die betrokken was tot op de bodem uitzoeken. Ik werd op zeer jonge leeftijd geronseld en gevangen genomen in een wereld die ik niet begreep. Ik vecht tot op vandaag nog steeds tegen die wereld. En ik zal nooit stoppen met vechten, ik zal nooit zwijgen tot deze mensen voor het gerecht worden gebracht.” 

Roberts zal dan ook alles op alles zetten om de gerechtigheid te laten zegevieren. En al zeker als het op Prins Andrew aankomt. “Hij weet exact wat hij heeft gedaan en hij kan dat ook bevestigen. Ik hoop dat hij zijn daden zal bekennen.” 

Aanklacht van 520 miljoen

Ook de andere slachtoffers hebben gevraagd dat het onderzoek naar de misdaden van Epstein en prins Andrew doorgaat, zodat alle betrokkenen die nog in leven zijn kunnen worden gestraft. Het merendeel van de slachtoffers is dan ook nog steeds van plan om de nalatenschap van Epstein aan te klagen, voor zo’n 520 miljoen euro. Tijdens de hoorzitting van dinsdag vertelden veel slachtoffers voor de eerste keer hun verhaal.

EPA
Virginia Roberts geeft haar versie van de feiten.
AP Virginia Roberts geeft haar versie van de feiten.
Er verzamelden heel wat andere slachtoffers.
EPA Er verzamelden heel wat andere slachtoffers.
Er verzamelden heel wat andere slachtoffers.
AFP Er verzamelden heel wat andere slachtoffers.
Er verzamelden heel wat andere slachtoffers.
EPA Er verzamelden heel wat andere slachtoffers.32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elle Devee

  Ik twijfel er niet aan dat dit waar is. Dat soort waant zich toch altijd boven de wet. Nadat ze Epstein gezelfmoord hadden dachten ze waarschijnlijk alles in de doofpot te kunnen stoppen.

 • Margaretha Mestdagh

  Het is allemaal makkelijk zeggen : « ze moesten maar gaan lopen! » Nee, zo werken die netwerken niet. Je zit er in vast... weglopen is geen optie. Bedreigingen en chantage zijn de werkmethodes om die meisjes in hun macht te houden.

 • imke de meester

  Als het zo is dat hij dat gedaan heeft dan zou hij beter bekennen. Dan kan hij gestraft worden en is de kous af. Als hij het niet gedaan heeft, wat ik betwijfel, dan mag hij nooit bekennen, en deze vrouw een proces aandoen voor laster.

 • paul maene

  Natuurlijk wordt die zaak geklasseerd! Wat dacht je, de Queen heeft gelukkig "brave" kinderen. En die "zelfmoord"......nou moe, die is voor de naïevelingen. Daar waren immers ronkende namen bij die beter geen aandacht kregen.

 • Saar Caron

  Mensen zoals deze man Edwige Spiegel zijn de reden dat zedenfeiten nog steeds maar als een bijprobleem worden berecht. Zal maar uw agent zijn na verkrachting. Ah u werd ontvoerd en gedwongen tot seks, dan is het toch geen verkrachting? Je zal er niet aan doodgaan hoor. Walgelijk ventje