Slachtoffers Epstein willen dat prins Andrew getuigt over vriendschap met miljardair

Prins Andrew.
AP Prins Andrew.
Vijf vrouwen die seksueel zijn misbruikt door Jeffrey Epstein willen dat prins Andrew getuigt over zijn vriendschap met de eerder dit jaar door zelfmoord om het leven gekomen miljardair. In Amerika wordt de hertog van York in vijf dagvaardingen genoemd, meldt het onderzoeksprogramma Panorama van de BBC. Of Andrew daaraan gehoor zal geven, is niet duidelijk.

In het programma herhaalde Virginia Roberts Giuffre haar eerdere verklaring dat de prins haar drie keer seksueel heeft misbruikt, onder meer op 10 maart 2001 na een avondje uit in de chique nachtclub Tramp in Londen. Ze beschreef de ontmoetingen tot in de, voor de prins zeer pijnlijke, details. Dat ze seks moest hebben “maakte me gewoon ziek”, aldus Giuffre.

Andrew verklaarde vorige maand in een geruchtmakend interview met BBC Newsnight zich absoluut niet te kunnen herinneren de destijds 17-jarige Virginia ooit te hebben ontmoet. Virginia, nu getrouwd en moeder van drie kinderen, zei dat er slechts één van beiden de waarheid sprak en dat was zijzelf.

Na het interview besloot prins Andrew in overleg met de Britse koningin Elizabeth zijn publieke functies neer te leggen. De storm die over zijn betrokkenheid bij Epstein is losgebarsten, ondermijnt volgens de prins “het werk van zijn familie en de waardevolle taken die hij in veel organisaties zoals liefdadigheidsinstellingen heeft” en die hij met trots steunt. “Daarom heb ik Hare Majesteit gevraagd of ik me binnenkort mag terugtrekken uit openbare functies en zij heeft daarin toegestemd.’’

Virginia Roberts Giuffre.
AP Virginia Roberts Giuffre.
Jeffrey Epstein.
AFP Jeffrey Epstein.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • louis van hoeylandt

    zeer juist catherine ..en de vraag wist hij dat ze minderjarige was ...want leeftijd sta niet op een gezicht te lezen ...als je in dat milieu bezig bent zeg je al snel dat je meerderjarige bent om de poen ,en vind het achterbaks dat ze nu doe alsof ze niet wist met wat ze bezig was

  • mark germanus

    Andrew trek het je niet aan,je weet van niks, je herinnert je niks en daarenboven iedereen kan zoiets beweren. Doe ze zelf een proces aan !

  • Catherine MISTIAEN

    De dood van Epstein was dus duidelijk geen doofpotoperatie, integendeel. Alles wordt nu extra uitgesmeerd en in de verf gezet. Bizar is eerder het gedrag van deze minderjarige dochters. Wat hebben ze verteld aan hun ouders, waar ze waren? "O, gewoon, bij prins Andrew." Aan de stralende lach te zien, waren die meiskes even gelukkig als prins Andrew! Dat was niet het probleem. Het is pas als deze mannelijke aandacht plots stopt, dat vrouwen hun nagels slijpen, soms jaren later.