Russische miljardair koopt Villa Leopolda

UNKNOWN

De villa Leopolda in Villefranche-sur-Mer, lange tijd het buitenverblijf van de Belgische koning Leopold II, wordt eigendom van de Russische miljardair Michail Prochorov. Dat staat vandaag in de krant Nice-Matin. De Rus telt er 496 miljoen euro voor neer.

De huidige eigenares van de villa aan de Azurenkust is de weduwe van van de Libanese zakenman Edmond Safra. Het bod maakt van villa Leopolda het duurste optrekje ter wereld. Volgens de krant staat het bedrag definitief vast. Precies de buitensporigheid ervan zou de eigenares, die niet van plan was de villa te verkopen, over de streep getrokken hebben.

De 43-jarige Moskoviet Prochorov staat aan het hoofd van een imperium van 13,5 miljard euro. In minder dan vier jaar is hij opgeklommen tot de 24ste rijkste man ter wereld, dankzij zijn belang van meer dan een kwart van het kapitaal van de Russische mijnbouwgigant Norilsk Nickel. Hij zou op het punt staan om zijn aandeel voor 10 miljard dollar te verkopen aan zijn vriend Vladimir Poetin. (belga/ka)