Royalty's halen jurk vaker uit 'koninklijke inloopkast'

ANP
De groene jurk van Koningin Máxima trok gisteren alle aandacht. De jurk werd namelijk door haar schoonmoeder Beatrix in 1981 gedragen. Het gebeurt vaker dat een koninklijke outfit aan iemand in de familie wordt uitgeleend. "Daar is een soort koninklijke inloopkast voor", legt Peter van de Vorst uit aan RTL Boulevard.

Volgens de royaltykenner hangen de koninklijke jurken op een geheime locatie veilig opgeborgen. Veel leden van het koningshuis maken graag gebruik van de tweedehands jurken. Zo haalde prinses Aimee de groene zwangerschapsjurk van Máxima uit de zogenoemde 'inloopkast' voor de inhuldiging op 30 april vorig jaar.

Koningin Máxima woonde gisteren het traditionele 5 mei-concert in Amsterdam bij in een hele bijzonder smaragdgroene creatie die meer dan 30 jaar geleden werd gedragen door de toenmalige koningin Beatrix tijdens een staatsbezoek aan België.

Beatrix leende haar outfit niet alleen aan haar schoondochter, maar ook aan de weduwe van zoonlief Friso. Prinses Mabel droeg op het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita de verlovingsjurk van prinses Beatrix.

ANP
ANP