Royalty-fotograaf niet blij met recente opmerkingen prins Harry: “Hij is compleet de weg kwijt”

Arthur Edwards, een royalty-fotograaf, uit behoorlijk wat kritiek op Harry en Meghan.
Photo News Arthur Edwards, een royalty-fotograaf, uit behoorlijk wat kritiek op Harry en Meghan.
Arthur Edwards (79) is al jaar en dag royalty-fotograaf in het Verenigd Koninkrijk. Ook prins Harry (35) kreeg hij regelmatig voor z'n lens - “sinds z'n geboorte”. Maar de relatie tussen de twee mannen is behoorlijk verzuurd, en dat wijt Edwards enkel en alleen aan Harry’s echtgenote Meghan Markle (38): “Ze was nooit van plan om hier te blijven." 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Jarenlang fotografeerde Arthur Edwards de Britse koninklijke familie voor de krant The Sun. Ook prins Harry kreeg hij regelmatig voor z'n lens en de relatie tussen beide mannen was opperbest. Maar in een interview met TalkRadio vertelt hij hoe de prins veranderd is. “Helaas is hij de afgelopen jaren erg zuur geworden”, klinkt het. 

“Hij heeft een jaar lang niet met me gepraat. Ik fotografeer hem nochtans al sinds z'n geboorte. Dat was allemaal haar schuld." Met ‘haar’ bedoelt hij Harry’s echtgenote, Meghan Markle. Volgens Edwards was zij nooit van plan om zich in het Verenigd Koninkrijk te settelen. “Al die verbouwingen aan Frogmore Cottage, en het geld dat ze daaraan hebben uitgegeven", zucht hij.

“Ze was helemaal niet van plan om daar te blijven. Ze sleept Harry met zich mee, en hij laat zich helaas gewoon doen. Ik denk dat ze vanaf het moment dat ze met Harry trouwde zoiets had van: ‘Goed, laten we hier zo snel mogelijk vertrekken’. Het was gewoon belachelijk.”

Kritiek op Commonwealth

Ook in Harry zelf is Edwards teleurgesteld. Die sprak zich namelijk openlijk uit over de Commonwealth - een vrijwillig samenwerkingsverband van 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse koningin Elizabeth II als staatshoofd. “We kunnen alleen maar vooruit gaan als we het verleden erkennen", zei de prins toen in een filmpje. “Zoveel mensen hebben het geweldig gedaan door het verleden te erkennen en door te proberen om de fouten recht te zetten, maar ik denk dat we allemaal kunnen toegeven dat er nog veel meer werk is." 

“Prins Harry mag z'n eigen mening hebben", zegt de fotograaf nu in The Sun. “Maar door kritiek te uiten op de Commonwealth, de organisatie die z'n grootmoeder het nauwst aan het hart ligt, laat hij zien dat hij compleet de weg kwijt is. Hij wéét hoe belangrijk de Commonwealth is voor de Queen, net zoals Meghan, op wiens huwelijkssluier een bloem van elke lidstaat geborduurd was. Kritiek uiten op dat ene dat de Queen meer dan alle andere dingen koestert - het instandhouden van de Commonwealth - is een rasechte belediging. Het maakt niet uit wat het Paleis daar officieel over zegt. Harry moet stoppen met naar z'n vrouw te luisteren, die hem die ideeën influistert. Ze is duidelijk geen fan.”

Lees ook: 

Britse tabloid: “Geen reden om namen van Meghans vriendinnen geheim te houden”

Ze geven dan toch toe: prins Harry en Meghan Markle laten stichting Sussex Royal ontbinden

Prins Harry spreekt in videoboodschap over ‘Black Lives Matter’: “Het is nu tijd voor verandering”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Natalie Vanhoof

  "Royaltyfotograaf "van de grootste roddelkrant dus niet meer of minder dan 1 van de stalkers waardoor ze precies vertrokken zijn uit Engeland. Dat geeft wel een andere toon aan dit artikel... Roddelkrant verliest geliefkoosd onderwerp, uiteraard is die niet blij.

 • Alfons Schepers

  Raak niet aan man's vrouw..!

 • kik angelique

  Hij heeft compleet zijn weg gevonden!

 • Bertrand Janses

  Bert Janses: "royalty-fotograaf"(?) van dat foeffelgazetje "the sun"? Heeft die veel noten op zijn zang, en titels kan men zichzelf toe-eigenen!