Queen roept familie bijeen voor crisisvergadering rond Harry en Meghan

Queen Elizabeth II.
EPA Queen Elizabeth II.
De Britse koningin Elizabeth II roept de koninklijke familie samen voor een vergadering op maandag. Dat meldt Sky News. Aanleiding is de drastische beslissing van prins Harry en Meghan die eerder deze week aangaven dat ze een stap terug willen zetten uit het Britse koningshuis. 

De koningin, haar zoon prins Charles en kleinzonen prins William en prins Harry zullen maandag samenkomen in Sandringham House, een landhuis in Norfolk, bericht Sky News. Het zal de eerste keer zijn dat de familieleden elkaar in levenden lijve hebben gesproken sinds woensdag, toen Harry en Meghan aankondigde zich af te scheuren van de koninklijke familie. 

Eerder kreeg de familie al de opdracht om “aan een stevig tempo” te werken aan een “oplossing”, zei een bron binnen Buckingham Palace volgens Sky News en het nieuwsagentschap PA. Een oplossing wordt “in enkele dagen verwacht, geen weken”.

Harry en Meghan verklaarden woensdag dat ze een stap opzij willen zetten als vooraanstaande leden van de koninklijke familie en financieel onafhankelijk willen worden. De voorbije maanden had het stel laten blijken het moeilijk te hebben met de druk van de media vanwege hun functie. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maria Scheuts

  Niemand wil zijn leven lang in de schaduw lopen van een oudere broer of zus. Heeft niets te maken met de media. Bovendien is de tijd gekomen om de ganse adel met hun privilegies op te doeken.

 • Elisabeth Van Der Hauwaert

  Meghan is een actrice en weet dit goed uit te spelen! Zij komt uit een gebroken gezin en heeft al een scheiding achter zich. Het zit blijkbaar in haar genen om ruzie te stoken..

 • André Gijbels

  De tijd gaat het uitmaken of het hun gaat lukken ,

 • paul lemmens

  Harry is tweede keus en beter dat de familie hem verwijdert

 • Ingrid Deschrijvere

  Allemaal mooi en wel, de romantische “wij zijn een stel dat zich zelfstandig kan bewijzen” feeling en - daad, maar dan wel op voorwaarde dat de liefde blijft duren. En een normaal koppel dat idd 70 miljioen budget heeft zou geen problemen mogen hebben, maar geldt dat ook voor hen? Ach ach, de queen zal het in haar stokoude dag met lede ogen aanzien. Zij, die haar levende opofferde voor het vaderland en de zware last van de kroon. ...