Privéfoto’s van Nederlandse prinses Alexia (14) zonder toestemming online

ANP
De Nederlandse koninklijke familie zit met de handen in het haar: iemand doet zich voor als prinses Alexia, de 14-jarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Via valse profielen op Instagram worden persoonlijke foto’s van de prinses zonder toestemming gedeeld. 

Wie op Instagram allerlei foto’s van prinses Alexia voorbij ziet komen, doet er goed aan die beelden en het bijhorende profiel meteen te rapporteren. Hoewel de prinses ook zelf actief is op Instagram, heeft zij enkel een afgeschermd account voor vrienden. Toch worden de beelden die Alexia daar plaats gelekt: één of meerdere nepaccounts sturen de persoonlijke foto’s door naar de buitenwereld.   

Het waarom is voorlopig onduidelijk. Vermoedelijk hoopt diegene die de privéfoto’s deelt dat ze door de media zullen worden opgepikt. Het valse profiel volgt dan ook verschillende royaltyjournalisten, zo kwam Shownieuws te weten. De koninklijke familie loopt dus het risico dat Alexia zonder toestemming met een bepaalde foto in de pers verschijnt.

Als de dader ontmaskerd wordt, kan hij of zij zich mogelijk nog aan een rechtszaak verwachten. Er is dan ook sprake van schending van de privacy. De dader lijkt de diensten echter steeds een stap voor te zijn, door het bestaande account te verwijderen en telkens weer een nieuw profiel in het leven te roepen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    De ergste gebeurtenis van het jaar !

  • Thomas Willy

    schending van de privacy? Koningshuis staat niet boven de wet en TOS..

  • jozef heylen

    Wat een ramp, wat een ramp!!!!!!