Prinses Eugenie: “Ik draag mijn litteken met trots”

Prinses Eugenie tijdens haar huwelijk met Jack Brooksbank op 12 oktober 2018 in de kapel van St. George in Windsor Castle.
AP/Photo News Prinses Eugenie tijdens haar huwelijk met Jack Brooksbank op 12 oktober 2018 in de kapel van St. George in Windsor Castle.
De Britse prinses Eugenie is trots op het litteken bij haar nek en rug. Ze liet haar trouwjurk zo ontwerpen dat het zichtbaar bleef. De 28-jarige onderging toen ze twaalf jaar was een operatie voor scoliose, een rugaandoening. Destijds vervulde dat haar met angst, zo vertelt ze aan de Britse krant The Telegraph. Nu is ze juist trots.

“Volgens mij zijn littekens als herinneringen die een verhaal op je lichaam vertellen, ze herinneren je hoe sterk je hebt moeten zijn, en hoe je er nu nog bent om het na te vertellen”, zegt Eugenie.

Na een zware, acht uur durende ingreep, bleef Eugenie destijds achter met een flink litteken. Bovendien wachtte haar een lange revalidatieperiode. Het pijnlijkst vond de prinses dat ze anders was dan andere kinderen. “Er zijn zo veel gedachten die door je hoofd spoken”, zegt ze tegen de krant. “Kan ik sporten? Zie ik er nog hetzelfde uit? Mis ik veel school en kom ik daardoor achter te lopen?”

Mede dankzij haar moeder, Sarah Ferguson (59), zag Eugenie later in dat ze als voorbeeld voor andere scoliose-patiënten kon dienen, zo vertelt ze. Mede daarom liet ze het litteken open tijdens haar huwelijk met Jack Brooksbank, op 12 oktober in de kapel van St. George in Windsor Castle.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.