Prinses Elisabeth verlaat België om te studeren

Kroonprinses Elisabeth
Monarchie Kroonprinses Elisabeth
Prinses Elisabeth (16), de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, is geslaagd voor de toelatingsproeven van het Belgisch Comité van de United World Colleges en dat wil zeggen dat ze deze zomer naar het Verenigd Koninkrijk trekt om er te studeren. Het Paleis maakte het nieuws zelf bekend via sociale media.

Elisabeth zit momenteel nog in het vijfde middelbaar in het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, maar het staat nu al vast dat de kroonprinses België nadien zal verlaten om verder te studeren. Elisabeth zakt deze zomer af naar Llantwit Major om er les te volgen aan het United World College of the Atlantic. Ze zal er haar zesde en zevende jaar van de middelbare school afwerken. Als prinses Elisabeth haar opleiding afwerkt aan de UWC Atlantic College behaalt ze het Internationale Baccalauréat. Ook de Nederlandse koning Willem-Alexander volgde er les van 1983 tot 1985. 

Het United World Colleges heeft in totaal 12 jonge Belgische scholieren tussen 16 en 17 jaar geselecteerd om de komende twee jaar, gespreid over de 17 verschillende UWC's wereldwijd, een cursus Internationaal Baccalaureaat te volgen. 
173 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  Is vier jaar pensioen ...

 • armand mudah

  mich lee hun dotatie is belastingeld en ze hebben zelf een fortuin op de bank staan , maar kunnen ze me eens uitleggen waarom ons zogezegd zeer goed op hoog niveau staande onderwijs niet goed genoeg is voor hen ??

 • Julien Vercoutere

  Belgisch koningspaar laat dochter met door belgen betaalde dotaties in Engeland studeren zou een betere titel zijn. Wat interesseert hen dit land eigenlijk...

 • Karlien Guldemont

  Elisabeth is een intelligent meisje, dat gelukkig ver weg van de schijnwerpers is opgevoed. En helaas weinig zelf te kiezen heeft. Gun haar gewoon nog enkele zorgeloze, anonieme jaren. Veel succes meisje! Geniet ervan!

 • Georges Vande Velde

  Onder de rubriek “showbizz”. HLN ziet ook dat gans dit gedoe show is. Maar wel een zeer dure show waar enkel die eeuwenoude familie nog dagelijks rijkelijk van “profiteert” Weg met dit schouwspel!!