Prinses Elisabeth en haar broers en zus bakken wafels voor rusthuizen

twitter
Ook de vier kinderen van Filip en Mathilde dragen een steentje bij in de coronacrisis. Elisabeth (18), Gabriël (16), Emmanuel (14) en Eléonore (11) hebben wafels gebakken voor twee verzorgingstehuizen, deelde het Belgische hof vandaag op Twitter.

"Solidair met de meest kwetsbaren: huisgemaakte wafels voor de bewoners en zorgpersoneel van twee rusthuizen en telefonische contacten met eenzame bejaarden", staat bij een foto van het viertal met manden vol verse wafels. "Samen sterk tegen #Corona!"

De koningin ging zondag al met Emmanuel en Eléonore langs bij een verzorgingshuis in Laken (Brussel). Bewoners kregen daar vanwege het coronavirus geen bezoek meer, dus verraste Mathilde ze met bloemen en zelfgemaakte cupcakes. Ze ging echter niet naar binnen, maar zwaaide door het raam en wierp kushandjes.

De koning sprak maandagavond de Belgische bevolking toe. Filip zei te beseffen dat de getroffen maatregelen van iedereen inspanningen vergen, maar onderstreepte ook het belang van die ingrepen. "Een ieder van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden", aldus de koning. "Deze beproeving zal ons sterker maken".
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pierre De Smet

  Beetje sympathie opwekken , maar de duizenden vrijwilligers die overal helpen dat is van geen tel .

 • schevernels diana

  Heel lief van jullie maar jullie kunnen ook het paleis en tal van koningsstulpjes laten bewonen door daklozen immigranten en hulpbehoevenden en dat noemen we dan "Samu Royal" en dan maar volop koekebakken!!

 • Erik Moens

  Waarom nemen al die flauwe "negativo's"hier er niet beter een voorbeeld aan en gaan ze ook aan de slag in de keuken voor hun en andere lieve grootouders in het rusthuis..? Staan afgeven aan de zijlijn is makkelijker natuurlijk...

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  en de duizenden anderen die mondmaskers maken, daar wordt niet over gesproken?

 • Erik Moens

  Mooi gebaar. Nu de kinderen van onze andere excellenties of mogen ze weer niet zoals met de klimaatbetuigingen?