Prinses Astrid toont haar warme hart en bezoekt Brussels 'Asiel voor vrouwen'

Prinses Astrid
Photo News Prinses Astrid
Prinses Astrid bezocht vandaag het Home Léon-Victor Dupré voor dakloze vrouwen. Dat deed ze naar aanleiding van het 130-jarig bestaan ervan. Het Brusselse opvangtehuis richt zich op de re-integratie van de vrouwen en hun kinderen.

Het opvangtehuis biedt plaats aan 29 vrouwen en veertig kinderen en is bijna het hele jaar door bezet. Het 'asiel voor vrouwen' werd in 1887 opgericht door de Werken van Gastvrijheid.

Astrid bezocht er verschillende vrouwen in hun kamers en praatte er met hen over de hindernissen die ze in hun leven tegenkwamen. Een koor van de kinderen in het huis zong twee liedjes voor de prinses.

"Het is een eer en een erkenning voor het personeel, maar ook voor de vrouwen in ons opvangtehuis dat de prinses is ingegaan op onze uitnodiging", zei directrice Christine Bruelemans.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk D'hont

  Mooi gebaar maar redelijk hypocriet. Ik stel voor de helft van haar dotaties te gebruiken voor de vrouwen die er noodzakelijk moeten zitten uit miserie om een nieuwe kans te geven aan hun leven. Dan heb ik het over het huren van een huis, schulden vereffenen en desnoods nieuwe scholing om een toekomst te verzekeren. Met een lief woord en het vertonen van een bekend gezicht zal de miserie niet verdwijnen. Alleen met daden.

 • jos beverke

  En de vele die geen zo'n dotatie krijgen en hun warm hart tonen komen natuurlijk nooit in het nieuws...

 • eric debanne

  Och arme ! Ga ze iets uit haar porte-monnaie uithalen ??? Denk het niet ! Woorden maar daden

 • Jenny Maes

  Misschien kan ze een deel van haar dotatie naar die mensen geven.