Prinses Astrid krijgt eigen roos die haar naam draagt

Photo News
Prinses Astrid heeft vandaag, maandag, op het koninklijk paleis in Brussel de nieuwe roos met de naam "Prinses Astrid van België" gedoopt. De roos van de Franse kwekerij "Pépinières et Roseraies Georges Delbard" zal vanaf volgende herfst te koop zijn in tuincentra.

De roos die haar naam zou dragen werd door prinses Astrid zelf gekozen toen ze op bezoek ging bij de kwekerij uit Malicorne. Ze kreeg een tiental nieuwe variëteiten van rozen voorgeschoteld, maar koos uiteindelijk voor de crèmekleurige roos. Naast haar zachte kleur valt vooral het parfum van de roos op, die toetsen van onder meer dragon, anijs, lychee en peer combineert in haar geur.

"We hebben veel respect en bewondering voor prinses Astrid en wilden haar als groot persoon eren door haar een roos aan te beiden die symbool staat voor elegantie en edelheid", vertelt Henri Delbard van de Franse kwekerij.

Om officieel de naam 'Prinses Astrid van België" te geven aan de nieuwe variëteit van roos werd een boeket van de rozen gedoopt met champagne. Het was prinses Astrid zelf die de champagne over de bloemen goot. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • dominique van beylen

    onze prinses heeft haar "bloemeke" terug.