Ga naar de mobiele website
^ Top

Prinses Astrid blijft strijd tegen malaria steunen

Prinses Astrid heeft in Brussel aangekondigd dat ze haar mandaat van speciale vertegenwoordigster van het partnerschap 'Roll Back Malaria' (RBM) voor twee jaar verlengt. RBM voert al jaren strijd tegen malaria. De prinses verklaarde dat ze haar activiteiten in de strijd tegen de ziekte zal opdrijven.

Kinderen slachtoffer
Elk jaar eist malaria tussen de één en drie miljoen levens. Vooral kleine kinderen worden het slachtoffer van de ziekte. Tussen de 300 en 500 miljoen mensen raken elk jaar geïnfecteerd. 'Roll back Malaria' verenigt honderden partners waaronder de landen waar de ziekte een probleem is, de privé-sector, niet-gouvernementele organisaties, stichtingen en onderzoekscentra.

Saoedi-Arabië
Het doel van de organisatie is om de ziekte, tegen 2010, te bestrijden in alle gebieden waar ze aanwezig is om zo tegen 2015 een sterftecijfer van quasi nul te bereiken. In het kader van het vernieuwde mandaat zal prinses Astrid op het einde van de maand een bezoek brengen aan Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Daarnaast neemt ze op 25 april deel aan de activiteiten van de Werelddag tegen Malaria. (belga/dea)

Meer over


Meld een bug