Prins William en Kate Middleton voor het eerst weer in openbaar sinds ‘Megxit’

AP LIVE
Prins William en zijn vrouw Kate Middleton maken vandaag voor het eerst publiekelijk hun opwachting, sinds prins Harry en Meghan Markle bekend maakten dat ze een ‘stap terug’ zetten uit de Britse koninklijke familie. De hertog en hertogin van Cambridge brengen een bezoek aan West Yorkshire, waar ze onder meer halt houden bij verschillende organisaties die de gemeenschap ondersteunen en de samenhang willen bevorderen.

Het breedlachende koppel werd toegejuicht door enkele honderden belangstellenden die zich rond het Centenary Square hadden verzameld. Over Williams broer en schoonzus Meghan werd voor zover bekend ook niet gesproken.

William bracht in gesprek met lokale middenstanders wel zijn geliefde voetbalclub Aston Villa ter sprake. “Arme Tom, het is een verschrikkelijke blessure”, hoorde ITV hem zeggen over keeper Tom Heaton. En over nieuweling Danny Drinkwater had William ook een mening: “hij heeft meer speeltijd nodig”. “Ik realiseer me opeens dat we over voetbal praten”, merkt hij vervolgens op.

Het Britse koningshuis ligt al een week onder een vergrootglas van de wereldpers. Prins Harry en Meghan lieten vorige week weten dat ze een stap terug willen doen. Maandag volgde na familieberaad een bericht van koningin Elizabeth, waarin ze haar steun uitsprak voor de hertog en hertogin van Sussex.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.