Prins William doorbreekt het strenge Britse protocol wanneer hij een naamgenoot ontmoet in Kenia

Prins WIlliam in Kenia
Kensington Palace Prins WIlliam in Kenia
Prins William (37) heeft tijdens zijn bezoek aan Kenia het strenge Britse protocol geschonden. Hij gaf een knuffel aan een Keniaan die naar hem vernoemd werd en dat is verboden.

De hertog van Cambridge was op bezoek in Kenia nadat hij de dagen ervoor Namibië en Tanzania had aangedaan. William bezocht er een delegatie van het Britse leger en ging nadien op bezoek bij een lokaal voetbalteam in Kinamba.

Voor de jongens uit het team had de vader van drie een speciale verrassing, want hij bracht voor elk van hen een voetbalshirt van Aston Villa FC mee. De jongens waren er zeer dankbaar voor, met name William, een van de spelers die expliciet naar de prins vernoemd werd.

"William ontmoet Prins Wiliam - De hertog van Cambridge ontmoet zijn naamgenoot in Kinamba", tweet Kensington Palace. Waarop ook de knuffel op de gevoelige plaat wordt vastgelegd. Het moment van de knuffel betekende het doorbreken van protocol. Burgers mogen de koninklijke familie namelijk enkel een hand geven. 

Ondertussen is William al terug onderweg naar Engeland en dat zal naar de zin zijn van zijn vrouw Kate Middleton, die tijdens zijn tripje alleen voor de kinderen moest zorgen.

De prins maakte ook een grapje over die thuissituatie tijdens een van zijn speeches. "Ik ben erg blij dat ik Namibië kan bezoeken", sprak hij toen. "Ik vind het alleen jammer dat mijn vrouw er niet bij kan zijn. Ze is extreem jaloers, vooral omdat ik nu enkele nachten onafgebroken kan slapen", lachte William. William en Kate werden in april de trotse ouders van hun derde kind Louis.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Menselijkheid en respect staat boven een protocol! Hier kunnen veel mensen nog iets van leren!

  • Elle Devee

    De anarchie aan het Britse hof is besmettelijk. Eerst gaat Megan godbetert zelf met haar eigen handen de autodeur dicht doen. En nu William die een naamgenoot knuffelt. Waar gaat dat eindigen? Prinses Kate die de vieze neus van een van haar kinderen afveegt? Dat komt waarschijnlijk allemaal door de Brexit.