Vrouw weigert om prins Laurent een hand te geven: "U weet niet met hoe weinig sommige mensen moeten rondkomen"

Prins Laurent en Claire.
Wannes Nimmegeers Prins Laurent en Claire.
Prins Laurent en prinses Claire bezochten zaterdag het te Deum in Gent. Daar maakten ze ruim de tijd om het publiek te begroeten, maar niet iedereen was even blij om hen te zien.

Eén vrouw weigerde hem de hand te schudden. Toen hij haar vroeg waarom, vertelde ze dat het ging over zijn dotatie. Laurent gaat de vermindering daarvan namelijk aanvechten, en dat vindt ze vreemd. "Ik zei hem: ik vind het irritant dat u een royaal inkomen heeft en alsnog wil aanvechten dat u wat minder krijgt. U kan zich niet voorstellen met hoe weinig sommige mensen moeten rondkomen. Zelf werk ik in een kringloopwinkel, en wij moeten het doen met minder dan het minimumloon."
168 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Al onze regeringen mét aanhang kosten ons nog véél meer

 • Elle Devee

  Een vrouw naar mijn hart. Hij leeft misschien tegen zijn goesting in zijn gouden kooi met regeltjes maar hij mag die ten allen tijde verlaten en eens zien hoe de normale bevolking leeft.

 • Eduard Criel

  Eduard Criel Eduard Criel en Yolande Criel zijn het volledig eens.met de onderstaande reactie. Wat een mooie geste van burgemeester, bisschop, gouverneur en anderen.

 • Eduard Criel

  Yolande Criel Denk eens aan een menslievende burgemeester, een menslievende bisschop, een menslievende gouverneur en wellicht ook anderen..iemand (een mens)toch wat eigenwaarde willen weer geven.

 • André Gijbels

  Heeft hem eens goed op zijn plaatst gezet. Hij zal nu wel weten wat de meeste mensen van de bevolking van hem denken