Prins Laurent heeft inwendige bloeduitstorting bij lever na skiongeval

AP
Prins Laurent is gisteren gewond geraakt bij een botsing op de skipiste. De prins zou volgens het paleis een inwendige bloeduitstorting hebben opgelopen, vlakbij de lever. "De prins blijft nog even onder toezicht, omdat de artsen absoluut willen vermijden dat door die bloeduitstorting een hemorragie (bloeding, nvdr) ontstaat."

Volgens een Oostenrijkse bron was Laurent "schwer verletzt", maar toch ook weer niet van die aard dat er meteen operatief ingegrepen moest worden. Laurent ligt in de Innsbrucker Klinik. Het paleis ontkende de ernst van de verwondingen en meldde eerst dat de prins het ziekenhuis al verlaten had.

"Hij kwam gistermiddag ons ziekenhuis binnen", bevestigt dokter Johannes Schwamberger van het ziekenhuis. "Hij heeft enkele verwondingen, waardoor hij vorige nacht in observatie moest blijven. Het is niets levensbedreigend en er volgen nog onderzoeken." Volgens Schwamberger zullen de dokters na die tests beslissen of de prins al dan niet in het ziekenhuis moet blijven. Ten laatste vrijdag zal de prins weer naar huis mogen. De prins werd per helikopter binnengebracht.

"Tout va bien" zegt Claire
"Tout va bien", reageert prinses Claire in Le Soir. "Het is erg vriendelijk van u dat u belt om meer nieuws te horen." Meer details wilde ze niet geven: "Dat behoort tot ons privé-leven."

Volgens Tiroler Tagesblad is onze prins al jaren een stamgast in het sjieke Hotel Post in Lermoos. Hij was er nu met Claire en de drie kinderen. Hoe het ongeval is gebeurd, was nog niet duidelijk. De prins zou tegen een andere skiër gebotst zijn.

Ook de Nederlandse prins Friso werd na zijn ski-ongeval verpleegd in het universiteit ziekenhuis van Innsbruck. Dat ongeluk is afgelopen  zondag precies een jaar geleden.

Het hotel waar Laurent volgens de Tiroler Tageszeitung al jaren stamgast is: Hotel Post in Lermoos. Prijzen momenteel: tussen 260 en 335 euro per nacht.
Het hotel waar Laurent volgens de Tiroler Tageszeitung al jaren stamgast is: Hotel Post in Lermoos. Prijzen momenteel: tussen 260 en 335 euro per nacht.