Prins Laurent: "Als ik minder geld krijg, blijft Claire thuis"

Photo News
Prins Laurent laat Claire voortaan thuis als hij nog naar een officiële activiteit moet. Hij is verontwaardigd omdat zijn dotatie vanaf dit jaar belast wordt en hij ook al zijn uitgaven moet verantwoorden. "Als ik minder geld krijg, geef ik het land ook minder terug."

Zoals wij gisteren al meldden, is prinses Claire de jongste zeven weken niet meer in het openbaar verschenen. Ook al werkt haar man vol ijver een drukke agenda af: van Claire in al die tijd geen spoor. Daardoor ontstonden speculaties over spanningen in het huishouden en zelfs over gezondheidsproblemen bij de prinses. Maar verschillende bronnen bevestigden gisteren dat alles prima gaat tussen Laurent en Claire en dat de prinses ook in goede gezondheid verkeert.

Wat is er dan wel aan de hand? Laurent is kwaad op de politici, zo bevestigen bronnen ons. Kwaad omdat hij nu veel minder verdient dan vroeger. In het nieuwe dotatiesysteem, dat vorig jaar door de regering werd vastgelegd, wordt zijn dotatie van 307.000 euro immers belast. En dat scheelt voor de prins, die graag luxueus leeft, een flinke slok op de borrel.

Terwijl hij tot dit jaar zijn 307.000 euro netto naar hartenlust kon uitgeven, moet hij nu elke euro verantwoorden. Bovendien moet hij ook personenbelasting betalen. Een flinke inlevering, die de prins in het verkeerde keelgat is geschoten. "Als ik dan toch minder geld krijg, dan krijgt het land ook minder terug van mij", redeneert Laurent. Het is ook een praktische kwestie, klinkt het in zijn omgeving: als Claire naar een officiële activiteit gaat, moet ze bij de kapper passeren en moet ze zich telkens in het nieuw steken. Door niet meer te gaan, valt die uitgavenpost in Ville Clémentine al weg.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

"Leugenachtige berichten"
In een korte mededeling ontkennen Laurent en Claire formeel de 'leugenachtige berichten' die opduiken in de media. Over de afwezigheid van prinses Claire wordt met geen woord gerept.

"Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Laurent en Prinses Claire willen de leugenachtige berichten die opduiken in de media, formeel ontkennen. Ze vragen de pers om hun privé-leven en dat van hun kinderen te respecteren", luidt de medeling.