Advocaat van prins Laurent dient annulatieberoep in tegen vermindering dotatie

Prins Laurent
Photo News Prins Laurent
De advocaat van prins Laurent, Laurent Arnauts, heeft vandaag aangekondigd dat hij een annulatieberoep heeft ingediend bij de Raad van State tegen de vermindering van de dotatie van de prins. Het verzoek is per aangetekende brief verstuurd, verklaart de advocaat aan Belga.

De Kamer besliste in maart om 15 procent (46.000 euro) van de dotatie van de broer van koning Filip in te trekken. De sanctie kwam er omdat de prins zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid had bijgewoond op de Chinese ambassade.

De prins kan "onmogelijk instemmen met de schendingen van de fundamentele rechten die hem opnieuw te beurt zijn gevallen", zei Arnauts 20 juli toen hij aankondigde dat Laurent in beroep ging. De prins schreef zelf een emotionele brief aan de leden van de Kamer, waarin hij zegt "voortdurend gedwarsboomd" te worden. "Die dotatie, die men in functie van politieke- of mediawinden zegt te willen beperken of afschaffen, is de prijs van een leven, de prijs van mijn leven, en dat ligt nu al voor een groot deel achter mij", schreef hij.

In plaats van een dotatie stelde de advocaat voor een soort protocol in het leven te roepen met daarin de verplichtingen van de prins, bijvoorbeeld over voor welke contacten de prins op voorhand toelating moet hebben, en waarin een soort controlemechanisme zou worden voorzien. Dat was tevergeefs, want bij een geheime stemming spraken 93 Kamerleden zich toch voor de vermindering van de dotatie uit, 23 stemden tegen.
37 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mike Vanderkerken

  In de meeste andere landen krijgt enkel de koning en de kroonprins(es) een toelage en niet zoals hier waarbij iedereen profiteert van het geld van de belastingbetaler. Zoek een job en verdien je kost zoals iedereen.

 • Wilfried Vanden Berg

  Stuur die profiteur terug naar school,en leer hem een beroep aan. Zodat hij kan gaan werken voor de kost.

 • Joske Martens

  Dat is degene die bomen in de woestijn wil planten, daarna constateren dt er geen water is. Daarmee bedoel ik dat de regering moet zeggen wat deontologisch kan of niet, heeft die kerel geen hersens of wat (dat hij eens alles voorlegt aan zijn advocaat voor hij aan iets begint)..

 • Berthie Gijsen

  Afschaffen dat koningshuis.Wie zorgt daar voor?Voor die partij stemmen we.

 • emiel wouters

  Een goede raad, laat U door de advocaten nu ook niet verder leegzuigen. Vergeet alle heisa en gaat eens wandelen in de bossen of bergen. Een frisse wind doet wonderen. En zeg eens "het kan mij allemaal gestolen worden". En echt dit is gratis advies. Ik wil ook met U meegaan overal naar toe. Dan zit ge maar pas wat lachen is, en neen je hoeft mij absoluut niet te betalen. Vrienden zijn eerlijk en delen alles in twee. Wat je ook eet of drinkt.