Advocaat van prins Laurent dient annulatieberoep in tegen vermindering dotatie

Prins Laurent
Photo News Prins Laurent
De advocaat van prins Laurent, Laurent Arnauts, heeft vandaag aangekondigd dat hij een annulatieberoep heeft ingediend bij de Raad van State tegen de vermindering van de dotatie van de prins. Het verzoek is per aangetekende brief verstuurd, verklaart de advocaat aan Belga.

De Kamer besliste in maart om 15 procent (46.000 euro) van de dotatie van de broer van koning Filip in te trekken. De sanctie kwam er omdat de prins zonder toestemming in legeruniform een plechtigheid had bijgewoond op de Chinese ambassade.

De prins kan "onmogelijk instemmen met de schendingen van de fundamentele rechten die hem opnieuw te beurt zijn gevallen", zei Arnauts 20 juli toen hij aankondigde dat Laurent in beroep ging. De prins schreef zelf een emotionele brief aan de leden van de Kamer, waarin hij zegt "voortdurend gedwarsboomd" te worden. "Die dotatie, die men in functie van politieke- of mediawinden zegt te willen beperken of afschaffen, is de prijs van een leven, de prijs van mijn leven, en dat ligt nu al voor een groot deel achter mij", schreef hij.

In plaats van een dotatie stelde de advocaat voor een soort protocol in het leven te roepen met daarin de verplichtingen van de prins, bijvoorbeeld over voor welke contacten de prins op voorhand toelating moet hebben, en waarin een soort controlemechanisme zou worden voorzien. Dat was tevergeefs, want bij een geheime stemming spraken 93 Kamerleden zich toch voor de vermindering van de dotatie uit, 23 stemden tegen.
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Bols

  De prijs van een leven, ja! En reken eens uit hoeveel gezinnen je hiervan in leven houdt en denk niet aan "één leventje nooit genoeg."

 • Davy Ringoet

  Ik vind dat enkel en alleen de koning en koninging iets zouden mogen krijgen. Dat de rest eens gaat werken zeg.

 • Daniël Gyssens

  Ga werken vent!De tijd van de monseigneurs en de prinsen is voorbij!Wees zelf verantwoordelijk voor je familie .Het volk moet dat ook .

 • Lieve Vandamme

  In andere landen gaan prinsen en princessen ZELF de handen uit de mouwen steken, alleen in Belgie wordt de uitgebreide koninklijke familie door belastingbetaler onderhouden, en hebben nooit genoeg!! Wat moet een mens dan zeggen die er maandelijks met een goede 1000€ moet zien rond te komen??? Stop die uitkeringen en verdeel het onder de noodlijdenden!!!

 • Wilfried Vanden Berg

  Daar zijn die koninklijke families goed in,kinderen maken,zoveel mogelijk. Dan staan die aan aan te schuiven voor hun jaarlijkse dotatie . En zo word de werkende mensen verder leeg gezogen.