"Prins Laurent wilde moslim worden"

UNKNOWN

Prins Laurent was ooit van plan met een vrouw uit Mauritanië te huwen en moslim te worden. Dat schrijft royaltywatcher Jan van den Berghe op basis van informatie van Noël Vaessen in een boek dat Knack kon inkijken.

Prins van de moslims
Volgens Noël Vaessen, de veroordeelde voormalige adviseur van Laurent, overwoog de prins ooit moslim te worden. "Hij had het plan opgevat om met een vrouw uit Mauritanië te huwen", zegt Vaessen in het boek.

"Hij zou vervolgens ongetwijfeld de Koran hebben gebruikt voor politieke doeleinden. België heeft een half miljoen moslims, redeneerde Laurent. Door zelf moslim te worden, zou hij alvast de prins van de Belgische moslims worden."

Buitenbeentje
"Prins Laurent is in elk opzicht het buitenbeentje van de koninklijke familie", schrijft van den Berghe in zijn nieuw boek. "Hij heeft dezelfde opvoeding als zijn broer en zus gekregen, maar rebelleert van in zijn vroege jeugd tegen elke vorm van bevoogding door zijn ouders of zijn oom Boudewijn."

Plaatsvervangende vader
Dat Laurent nog steeds katholiek is, is volgens de royaltywatcher te danken aan de Franse priester Guy Gilbert, die de prins als een plaatsvervangende vader beschouwt. (belga/edp)

Claire was niet altijd zijn uitverkorene voor het leven.
UNKNOWN Claire was niet altijd zijn uitverkorene voor het leven.