“Kletterende ruzie in het paleis” door Libië-brief van Laurent

Koning Filip ontstemd over brief die Laurent aan premier schreef

De verhouding tussen koning Filip en prins Laurent zou “zeer gespannen” zijn.
Photo News De verhouding tussen koning Filip en prins Laurent zou “zeer gespannen” zijn.
Het geduld van de koning met zijn broer is op. De brief van Laurent over Libië aan de regering is zwaar gevallen in het paleis. “De rode lijn is overschreden”, zo zeggen insiders. “Filip heeft zijn broer altijd verdedigd. Begrijpt Laurent niet dat hij de tegenstanders van de monarchie in de kaart speelt?”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lot Claeys

  Ik steun de prins. Hij wil niet het slaafje zijn van het establishment en verzet zich tegen de willekeur en de oneerlijkheid. Hij verdient van iedereen steun!

 • Pierre Jacobs

  Soms beschouwt men de familie als een gewone burger die alle rechtsmiddelen mag en moet gebruiken (als men het kan betalen) om aan zijn gelijk te komen en anderzijds zou een prins moeten zwijgen om zijn broer (weliswaar koning) niet in opspraak of moeilijk parket te brengen.

 • Elle Devee

  Opdoeken die Muppet Show. Een president kost ook veel geld, maar dat bepaalt de regering tenslotte zelf. Niet alle presidenten maken evenveel onkosten. De regering moet er maar op toezien dat het niet de spuigaten uitloopt. En een president zijn familie en nageslacht krijgt geen dotatie als verworven recht alleen omdat ze zoon of dochter van zijn.

 • werner Van der Kelen

  Nog een Muppet show

 • Patrick Rasschaert

  Hij zou beter i.p.v. ruzie te maken met zijn sympathieke broer zijn vader op het matje roepen wegens het verwerpen van de Belgische rechtspraak. Hij zou geloofwaardiger overkomen indien hij de dotatie aan zijn dochter van een slordige 3000 €/dag zou weigeren in de huidige tijd van besparingen. Zijn dochter zal dan nog niets te kort hebben. Enkel dotatie nog voor regerende vorst met een maximum bedrag van de wedde van de 1e minister.