Prins Laurent laat peperdure Italiaanse villa verkommeren

PHOTO_NEWS

Sinds 2002 is prins Laurent eigenaar van de prachtige villa Sofia op het Italiaanse eiland Panarea. Buurtbewoners klagen nu dat de prins niet naar het pand omkijkt en er honderden agressieve vogels vrij spel geeft. Hierdoor zijn intussen haast alle ramen vernield.

Wat ooit een prachtig gebouw met vier slaapkamers was, is nu vergane glorie, dat melden de kranten van Sudpresse. Kapotte ramen en struiken die de ingang versperren, het enfant terrible van het Belgische koningshuis kijkt niet naar zijn villa Sofia om. Onze werd ook al erg lang niet meer op het eiland voor de Siciliaanse kust opgemerkt. Laurent had het pand gekocht om er seminaries rond ecologie te organiseren, na renovatiewerken. Maar daar is blijkbaar niet veel van in huis gekomen.

De broer van koning Filip moest destijds de 600.000 euro voor de villa bij elkaar 'schooien'. De dure villa zorgde eerder al voor heftige reacties bij politici. Zo vond Jean-Marie Dedecker dat de villa met geld van de belastingbetaler gefinancierd werd.

Villa Sofia op Panarea.
KOS Villa Sofia op Panarea.
Villa Sofia in verval.
KOS Villa Sofia in verval.