Prins Joachim (28) biedt excuses aan voor schenden coronamaatregelen, premier Wilmès: “Case closed”

De Belgische prins Joachim heeft afgelopen week het coronavirus opgelopen tijdens een bezoek aan Cordoba.
EPA De Belgische prins Joachim heeft afgelopen week het coronavirus opgelopen tijdens een bezoek aan Cordoba.
Prins Joachim, de zoon van prinses Astrid, heeft via een persbericht zijn excuses aangeboden nadat hij aanwezig was op een feestje in het Spaanse Córdoba. De prins testte na het feestje positief op het coronavirus. “Ik heb grote spijt”, luidt het. “Ik zal de gevolgen dragen.” Voor premier Sophie Wilmès zijn de excuses voldoende. “Case is closed”, zei ze bij de heropening van het Atomium.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Prins Joachim vloog vorige week zondag van Brussel naar Madrid en woonde in Córdoba een feestje bij in een huis waar 27 andere mensen aanwezig waren. Nadien testte hij positief op het coronavirus.

Joachim liet vandaag via zijn advocaat een persmededeling uitsturen. Daarin biedt de prins zijn excuses aan voor het niet-respecteren van de coronamaatregelen. “In deze moeilijke tijden wilde ik niemand beledigen. Ik heb grote spijt van mijn daden en zal de consequenties dragen. Joachim van België”, luidt het.

De prins verbleef de afgelopen maanden bij zijn ouders. Zondag 24 mei vloog hij vanuit Brussel naar Madrid. Van daaruit reisde hij door naar Cordoba. Hij moest naar verluidt in Spanje zijn om stage te lopen bij een bedrijf. Dat zou verklaren waarom hij ons land mocht verlaten. Reizen voor het werk, worden beschouwd als essentiële verplaatsingen.

“Prins Joachim heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag. Hij heeft ook laten weten dat hij bereid is eventuele sancties te ondergaan. Dat is gewoon maar normaal. Case is closed”, zei premier Sophie Wilmès vandaag bij de heropening van het Atomium in Brussel.

Prinses Astrid, de moeder van Joachim, zei “geen commentaar” te hebben op de vraag wat ze van zijn gedrag vond. Wel liet ze vallen dat het beter gaat met de prins. 

Ook Astrid en Lorenz werden getest, maar die uitslag was negatief. Joachim zit in Spanje in quarantaine.
191 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joske Vermeulen

  Voila, hij heeft excuses aangeboden. Je zal er verder niet veel meer over horen. Al een chance dat hij niet Dries of Van Langenhove noemt.

 • Guy Van Becelaere

  Hopelijk krijgen de mensen die is Spanje een boete krijgen, als ze terug zijn hier ook een boete van België voor het zelfde feit wat een idiotie toch hier. En dat moeten de mensen zijn die gemakkelijk de VS president zouden kunnen vervangen en beter doen!

 • Gerry Cle

  Laten we de overtreders hun titel afpakken. We offeren de titel van prins Joachim graag op om Dries Vanlangenhove (die andere grote overtreder met een mandaat) uit het parlement te kunnen trappen.

 • Guy Van Becelaere

  Hier spreken ze maar van normen en waarden en voorbeeld functies , ieder van ons heeft een voorbeeld functie, onze ouders ten overstaan van hun kinderen , en die kinderen ten overstaan van hun kinderen enz.Maar degenen die het hards roepen zijn meestal zelf degenen die de regels overtreden en schijnheilig zijn en nu altijd kritiek geven op anderen eerst in eigen boezem kijken zou ik zeggen

 • Jean West

  Premier Wilma’s case close? Waarom hebben dan alle andere die regels overtraden een boete geKregen of zelfs het parket dat een onderzoek doet. Klasse justitie..