Prins Harry spreekt in videoboodschap over ‘Black Lives Matter’: “Het is nu tijd voor verandering”

Prins Harry
ANP Prins Harry
Prins Harry (35) heeft woensdag gesproken tijdens de uitreiking van de Diana Awards, die plaatsvonden op de geboortedag van zijn moeder Diana. Tijdens de Diana Awards worden jongeren die zich inzetten om de wereld een betere plaats te maken in het zonnetje gezet. De hertog van Sussex sprak in een videoboodschap alle jongeren lovende woorden toe.

“Ik ben ontzettend trots om deel uit te maken van deze onderscheidingen, aangezien ze mijn moeder eren en het beste in mensen als jullie naar boven brengen. Jullie doen allemaal zulk geweldig werk en in een tijd van grote onzekerheid hebben jullie de kracht en inspiratie gevonden om iets goeds voor de wereld te doen”, begon Harry zijn boodschap.

In zijn boodschap stond Harry ook stil bij racisme. “Mijn vrouw zei pas nog dat onze generatie en die voor ons niet genoeg hebben gedaan om fouten uit het verleden goed te maken. Het spijt mij ook, dat we nog geen wereld hebben gemaakt die jullie verdienen. Institutioneel racisme heeft geen plaats in onze samenleving”, aldus Harry. 

Naast de hertog van Sussex spraken ook sterren als zanger Liam Payne en actrices Emma Thompson en Miranda Hart de jonge wereldverbeteraars toe.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arifiene De Laet

  Tja diene kerel heeft al meer vijzen verloren dan hij had. Echt ik hoop voor hem dat zijn ogen opengaan een van deze dagen.

 • Ruijgrok Harro

  Hij is trots op allerlei initiatieven gestart door zijn moeder, maar heeft toch niet genoeg gedaan. Wat had hij meer kunnen doen? Er nog een vrouw bij nemen?

 • Jean Pierre Menten

  Hoe kan je die daden goedmaken? Het draait tenslotte zoals steeds om geld.

 • Cyriel Claessens

  Als altruistische jongere die zich inzet voor meer rechtvaardigheid moet dat toch wel de grootste belediging zijn dat iemand die 1000den Euro vraagt voor een speech van enkele minuten u komt bedanken.

 • Jürgen Mouton

  Ze hebben kansen genoeg gekregen. En zeker in Amerika lopen ze liever rond in hun "hoods" met hun "bitches" en wapens, drugs te verkopen. Dat is makkelijker dan werken. Zouden ze niet beter eerst eens kijken naar de keuzes die ze maken, ipv blanken ervoor te beschuldigen? Er zijn genoeg kleurlingen die wél succesvol zijn, hoe zou dat nu komen?!?