Prins Harry opent ‘zijn’ Invictus Games

Prins Harry en Meghan Markle
EPA Prins Harry en Meghan Markle
Op het plein voor het iconische Sydney Opera House in Australië worden zaterdagavond om half 8 lokale tijd de Invictus Games officieel geopend. Uiteraard zijn hierbij prins Harry, initiatiefnemer voor de ‘games’, en zijn vrouw Meghan Markle aanwezig. Het paar kwam vrijdag terug in Sydney, waar ze hun bezoek aan Australië eerder deze week begonnen.

Aan de vierde editie van het internationale paralympisch sportevenement doen vijfhonderd atleten mee. Alle deelnemers zijn militairen en veteranen die lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt in de uitoefening van hun taken. Invictus is Latijn voor ongeslagen. Het staat voor het doorzettingsvermogen van de gewonde militairen en veteranen.

De vijfhonderd deelnemers zijn afkomstig uit achttien landen. Het evenement bestaat uit elf verschillende sportonderdelen zoals onder meer atletiek, wielrennen, handboogschieten, rolstoeltennis en rolstoelbasketbal en tennis.

De eerste editie van de Invictus Games was in 2014 en vond plaats in Londen, daarna waren het Orlando (VS, 2016) en Toronto (Canada, 2017). Volgend jaar zijn de spelen in Den Haag.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • mark germanus

    Symphatiek koppel, hebben de tijd van hun leven !

  • christianne bruyland

    Wat een mooi initiatief van prins Harry sedert een paar jaar. De moed en de inspanningen die de deelnemers aan de dag leggen, onvoorstelbaar, hoed af!

  • Sabine Van de Kerkhove

    Dacht dat ze niet hand in hand mochten lopen en dat zij geen lange broek mocht dragen ??? Wat ze de mensen toch allemaal willen wijsmaken.....