Prins Harry kan moeilijk wennen aan nieuwe leven na ‘Megxit’: “Hij mist z’n tijd bij het leger”

Prins Harry heeft het moeilijk om zich aan te passen aan z'n nieuwe leven in L.A.
an Prins Harry heeft het moeilijk om zich aan te passen aan z'n nieuwe leven in L.A.
Prins Harry (35) kan maar moeilijk wennen aan z’n nieuwe leven in L.A.  De hertog van Sussex denkt vol heimwee terug aan zijn tijd bij het Britse leger en mist vooral de vriendschappelijke sfeer die er heerste. Dat vertelt een ingewijde aan de Britse krant The Telegraph. 

Harry was ruim tien jaar actief voor de Britse strijdkrachten, van 2005 tot 2015. Hij stond er bekend als 'Captain Wales’. Zijn stap terug binnen het Britse koningshuis op 31 maart betekende echter ook dat hij al z’n militaire posities moest neerleggen en daar had de prins het moeilijk mee. Zo was hij onder andere kapitein-generaal van de Royal Marines. “Harry heeft aan vrienden verteld dat hij het leger en zijn militaire taken mist. Hij mist de kameraadschap onder de strijdkrachten”, klinkt het in The Telegraph. De prins zei eerder ook dat hij de Britse troepen zou blijven steunen, al is dat dan vanop afstand en eerder op mentaal vlak.

Hoewel de jongste zoon van prins Charles achter zijn beslissing staat om geen 'senior royal' meer te zijn en samen met echtgenote Meghan Markle en hun bijna 1-jarige zoon Archie een meer teruggetrokken bestaan te leiden, is het wennen. “Hij zegt zijn vrienden dat hij nog steeds niet kan geloven dat dit is gebeurd. Hij kan niet geloven dat zijn leven zo op zijn kop is gezet”, vertelt de ingewijde. 

(Lees verder onder de foto.)

Prins Harry op missie in Afghanistan in 2013. 

PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT
Photo News Prins Harry op missie in Afghanistan in 2013. PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT

Harry voelde zich op z'n gemak in het leger, maar hij werd nog gelukkiger toen hij z’n toekomstige echtgenote leerde kennen. "Maar ik denk niet dat hij had kunnen voorzien hoe dingen uiteindelijk zouden lopen." De prins neemt Meghan niets kwalijk, volgens de bron. "Hij heeft alleen het gevoel dat hij meer beschermd zou geweest zijn tegen de hele mediastorm van de voorbije maanden als hij nog in het leger had gezeten." 

In 2017 zei Harry al dat dienen in het leger "de beste ontsnapping uit het dagelijkse leven" was die hij ooit had gehad. "Het voelde alsof ik echt iets bereikte", vertelde de hertog van Sussex toen. "Ik voelde me onderdeel van een team. Ik was ook geen prins, ik was gewoon Harry."

Lees ook: 

Protegé van prins Harry overleden na slepende ziekte, familie ontvangt pakkende persoonlijke brief

Het wordt enkel pijnlijker: privéberichten tussen prins Harry, Meghan Markle en haar vader vrijgegeven

1 miljoen dollar voor exclusief interview met Harry en Meghan: “Ze denken serieus over het voorstel na”
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Van der Weken

  Kennen uiteindelijk hun persoonlijke situatie enkel via de press dus ik geloof niet alles maarrrrr ik woon zelf in de USA en in LA zou ik ook niet kunnen aarden. Hadden beter andere locatie genomen of in Canada gebleven wat mij betreft... maar ieder zijn ding ...

 • Ariane Delasorte

  Tja , je hebt dan ook heel je leven overhoop gehaald voor een Hollywood prinses. Hollywood prinsessen zijn heel mooi maar daar eindigt het ook. Ze leven imeen superficieel leven en jij dus nu ook.

 • Anna Pauels

  Tja, ik vrees dat Meghan ALLES bepaalt en beslist. Straf dat zij Harry zelfs liet afscheuren van zijn familie. Ik vrees dat Meghan een meestermanipulator is.

 • Mario Adams

  De zaadjes voor een echtscheiding zijn gezaaid heb ik de indruk... Wanneer men trouwt wéét men dat men veel moet inleveren. Velen kunnen daar niet mee om, vooral wanneer blijkt dat het huisje-tuintje-boompje project toch niet zo rooskleurig lijkt te zijn als men dacht... Dus...echtscheiding 2021.? Of toch nog 2020...?

 • ISABEL FRANCOIS

  Tja..in het leger kon je je amuseren met je kameraden en was je 1 van de jongens..nu weet je dat gelijk wie in LA je enkel maar aanspreekt omdat je een prins bent.Amerikanen en 'titels' ze zijn daar nogal gevoelig voor.Tzal uw vrouw worst wezen,ze heeft je waar ze je wil hebben en vooral waar ZIJ wil zijn met alle luxe en status...en gij zijt er met uw 2 open ogen ferm ingetrapt!