Prins Harry en Megan Markle beëindigen Afrikareis

Prins Harry en Meghan ontmoetten in Zuid-Afrika Graça Machel, de weduwe van voormalig president en anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela.
Photo News Prins Harry en Meghan ontmoetten in Zuid-Afrika Graça Machel, de weduwe van voormalig president en anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela.
De Britse prins Harry, zijn echtgenote Meghan en hun vijf maanden oude zoon Archie hebben op hun laatste dag in Zuid-Afrika Graça Machel ontmoet, de weduwe van voormalig president en anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela. De 73-jarige Machel was politica in haar thuisland Mozambique en zet zich vandaag in voor onderwijs en vrouwenrechten.

De prins en de hertogin hadden gisteren ook een ontmoeting met staatshoofd Cyril Ramaphosa en zijn vrouw Tshepo Motsepe, aan wie ze een geschenk gaven. In haar laatste toespraak voor vertrek zei Meghan dat ze van de mensen in Zuid-Afrika heeft geleerd dat het iedereen gelijk is "ongeacht etniciteit, overtuiging, klasse of status", elke persoon heeft waarde en verdient het om gerespecteerd te worden.

Gisterenavond zouden de royals moeten zijn teruggekeerd zijn naar Londen. In hun thuisland wacht hen een juridisch geschil met de Britse roddelpers nadat een krant een privébrief van Meghan aan haar vader publiceerde.

Harry, Meghan en Archie ontmoeten de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu en zijn vrouw Leah in Kaapstad.
AP Harry, Meghan en Archie ontmoeten de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu en zijn vrouw Leah in Kaapstad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.