Prins Charles onder vuur om 'vlucht' naar Schotland

Prins Charles en zijn vrouw Camilla.
AP Prins Charles en zijn vrouw Camilla.
Dat prins Charles (71) naar Schotland is vertrokken om daar te herstellen van het coronavirus wordt hem niet in dank afgenomen. “Het is een schande. Deze actie is niet alleen egoïstisch maar ook gevaarlijk”, zo is woensdag te lezen in de Schotse krant The National. De Schotse overheid riep de Britten een paar dagen geleden nog op niet naar Schotland “te vluchten voor corona”.

“Als je ergens anders woont, gebruik de Schotse Hooglanden dan niet als middel om jezelf te isoleren. Mensen die hier wonen proberen de regels van de overheid te volgen en de voortdurende stroom van campers en ander verkeer dat de steden wil ontsnappen, helpt daar niet bij”, zo twitterde Kate Forbes, de Schotse kabinetssecretaris voor Financiën.

“Charles had het advies van de regering moeten opvolgen en thuis moeten blijven. Zeker in zijn rol als senior lid van de koninklijke familie had hij het goede voorbeeld moeten geven en de verspreiding van het virus moeten voorkomen”, klinkt de kritiek in de krant. Eerder vroegen mensen zich af waarom de prins en zijn vrouw wel snel getest werden, terwijl miljoenen medewerkers in de Britse gezondheidszorg geen test kunnen krijgen.

Woensdag werd bekend dat de Britse troonopvolger het virus heeft. Hij heeft milde klachten, is in goede conditie en maakt het naar omstandigheden goed. Hij herstelt in Schotland in afzondering van zijn echtgenote Camilla, die het virus niet heeft.

LEES OOK:

Zieke prins Charles belde met zonen William en Harry

Prins Charles (71) test positief op coronavirus

Britten niet blij met ‘snelle’ coronatest van prins Charles: “Onze mensen in de zorg krijgen zo’n test niet”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gertie Daerden

  De wetten zijn er niet voor de machtigen der aarde.

 • Jean-Pierre Van Wetswinkel

  Denken jullie dat dit hier niet is in ons politiek wereldje ze krijgen als eersten de beste zorgen en die het nodig moeten hebben krijgen nog geen bescherming

 • maarten anthonis

  Geld, macht en iedereen kennen , de combinatie om alles te krijgen wat je wilt en je gat vegen aan al de rest van de bevolking voor hem halen ze alles uit de kast, ze zouden beter degene die hem verzorgen alle faciliteiten geven en dat hij zijn miljarden kas aanspreekt om de bevolking te helpen , maar nee , wegkruipen , net zoals de koningin en laat de rest het maar uitzoeken Sukkelaar.

 • Cyriel Van den Eede

  Deze “belangrijke” personen hebben de mogelijkheden en de middelen om zich te verplaatsen. Het ergste van al is dat sommige sukkelaars hen nog verheerlijken. Begrijpe wie kan !

 • Eric De landtsheer

  Die royalties doen waar ze zin in hebben, de 'onder vuur' situaties waaien over vanaf een lid sterft of een baby wordt geboren. Dan draait het volk wel weer en zijn er traantjes, of gelukwensen en staan de royalties weer naast God voor de meute. Altijd zo geweest, zal altijd zo blijven.