Prins Charles liet zijn zonen vuilnis ophalen

Prins Charles
EPA Prins Charles
Prins Charles liet zijn zonen William en Harry tijdens de schoolvakanties het afval van andere mensen ophalen en weggooien. “Mijn vader leeft waar hij voor staat’', zei oudste zoon prins William over Charles in een documentaire gemaakt door de Britse zender BBC ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de Britse kroonprins op 14 november.

Voor zijn broer Harry en hemzelf was het daarom normaal dat ze zakken in hun handen gedrukt kregen om afval op te halen. Charles zelf deed ook een duit in het zakje tijdens de koninklijke vakanties in Norfolk.

Prins Charles is een fanatieke biologische landbouwer en zet zich in voor klimaatbescherming en bescherming van bedreigde diersoorten. De een uur durende documentaire naar aanleiding van de verjaardag van Charles wordt komende donderdagavond door de BBC vertoond.

Ghana 

Charles en Camilla zijn momenteel in Ghana. De prins van Wales en de hertogin van Cornwall, die een negendaagse tour door Afrika maken, brachten zaterdag een bezoek aan het Jamestown Café in de stad Accra. Het duo werd in het cultureel centrum getrakteerd op een aantal demonstraties van boksers en voetballers en maakte een rondje langs de schilderijen die vertellen over de geschiedenis van het land.

Een dag eerder landden Charles en Camilla op het vliegveld van Accra waar ze welkom werden geheten door tientallen studenten die zich in rijen langs een rode loper hadden opgesteld. Na een ontmoeting met de president van Ghana sloten ze de dag af met een receptie. Daar kreeg de prins alvast een vervroegde verjaardagstaart voorgeschoteld.

Ghana is de tweede stop van een ‘royal tour’ naar drie West-Afrikaanse Gemenebestlanden. Het koppel was eerder te gast in Gambia en gaat nog naar Nigeria.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van der Vloedt

  ...en nadien nog die zware militaire opleiding in hun hoofd en handen gestopt. Om er betere "krijgers" van (...)* te maken. * Europese subsidies, belastinggelden, financiële instrumenten om onroerend goed en de vele huurgelden te verdoezelen, etc.....

 • Roy Cooks

  Ik zie het de Leurre hier nog niet doen.

 • Luc Peeters

  Ook een mens die overbodig is ,heb je niets aan zoals er zo veel zijn.Maar wel op grote voet leven .

 • Mathias Van Herck

  Klimaatbeschermer....en dan toch wagen op benzine en vliegtuig nemen? Stel me daar vragen bij. 1. Elektrisch rijden. 2. Conferentie gesprek.

 • Kurt Saron

  Geert dat zal dan bijna gedaan zijn vanaf volgend jaar