Prins Charles hoopt op ‘een betere toekomst’ voor kindje van Harry en Meghan

Charles en Camilla
Photo News Charles en Camilla
Prins Charles hoopt op "een betere toekomst" voor zijn aanstaande kleinkind, de eerste spruit van prins Harry en Meghan. Volgens de Britse troonopvolger is daarvoor wel actie nodig. Zo niet, dan voorziet hij een "verwoeste wereld" voor de baby.

"Ik sta op het punt om nog een kleinkind te verwelkomen", zei Charles in de Ghanese hoofdstad Accra, waar hij sprak over milieuproblemen. "Ik vermoed dat een aantal van jullie ook kleinkinderen hebben of die binnenkort krijgen. Het lijkt mij waanzin om hen een volledig vervuilde, geplunderde en verwoeste wereld na te laten. Alle kleinkinderen verdienen een betere toekomst."

De prins van Wales, die al jaren zeer begaan is met het milieu, hamerde er tijdens zijn bezoek aan Ghana nogmaals op dat de hoeveelheid plastic in de oceanen moet worden teruggeschroefd. Charles zei dat het goed was dat de ‘plastic soep’ op de agenda staat, maar dat het van belang is het onderwerp daar te houden. "Want de hoeveelheid plastic die elk jaar in de oceaan verdwijnt neemt, hoe onwaarschijnlijk ook, eerder toe dan af. Die situatie mogen we niet laten bestaan.” Charles reist momenteel met zijn vrouw Camilla door West-Afrika. De volgende stop is Nigeria, waar het negendaagse bezoek wordt afgesloten. 

De 69-jarige prins heeft drie kleinkinderen: prins George, prinses Charlotte en prins Louis, de kinderen van zijn oudste zoon William. Harry en zijn vrouw Meghan maakten vorige maand bekend dat hun eerste kind onderweg is. De kleine wordt in het voorjaar verwacht.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy De Vos

  Ze moeten stoppen met zeveren en zagen over milieuproblemen, want daarmee los je niets op. Pak het probleem gewoon aan! Londen is alvast een slimme stad op het gebied van metro's en bussen (waardoor er automatisch minder mensen de auto nemen). Probeer je te focussen op die zaken en maak ze nog aantrekkelijker (goedkoper). Daarnaast kan je plastic verbieden. Eigenlijk kan je zoveel doen, maar je moet het vooral zelf willen!

 • Freddie Lamers

  De koningshuizen begaan met het milieu.Reizen de hele wereld af met eigen vliegtuigen. Hebben limousines als vervoersmiddelen. Grote huizen waar veel in gestookt moet worden.

 • Frank Meynen

  ik hoop het ook charles maar vrees het ergste !!!

 • dominiek vanharen

  En voor hun eigen volk van hun land niet eigenlijk dan .

 • Carla Van Geel

  Het is te hopen dat hij geen aandelen heeft in bedrijven die plastic produceren. De plastic in de zee kan verboden worden en vervangen door ofwel glas of vernieuwend zuiver materiaal. Daar zegt Charles geen woord over. De oorzaak moet aangepakt worden, de gevolgen kennen we allemaal.