Prins Charles had geheime relatie met de zus van Diana

Prins Charles
EPA Prins Charles
Vóór Prins Charles een relatie had met Diana Spencer, ging hij uit met haar zus Sarah, dat onthulde de Britse krant Mirror. Sarah zou ook degene zijn die Charles later aan Diana voorstelde.

De twee leerden elkaar kennen in een tijd waarin prins Charles onder grote druk stond om een echtgenote te vinden en zich te settelen. Hij was op dat moment al tien jaar lang aan het daten. Dus sprak Charles af met lady Sarah Spencer, in 1977. Zij ging met hem mee naar het luxe skioord Klosters in Zwitserland, tijdens hun relatie die Mirror als een wervelwind omschrijft.

Het was wel dat tripje dat het plotse einde van hun relatie inluidde. Naar verluidt verbrak prins Charles hun relatie onmiddellijk toen hij Sarah op het resort zag praten met een journalist. James Whittaker, journalist bij de Britse krant, vertelt daarover: "Zij was ontwapenend eerlijk over haar vriendje en verklaarde dat ze nooit met prins Charles zou trouwen, of hij nu vuilnisman was of koning van Engeland.”

"Voor mij was dat goed nieuws en Sarah leek er blij mee dat ik dat met de natie deelde”, vertelt de journalist vervolgens.  Volgens Whittaker reageerde prins Charles minder gelukkig. Hij zou tegen lady Sarah gezegd hebben dat ze zojuist ’iets ongelooflijk stoms’ had gedaan.

Slechts een paar maanden nadien versierde de playboy prins haar jongere zus Diana. Dat nam Sarah hem niet kwalijk, sterker nog, zij zou degene zijn die hem bij haar geïntroduceerd had. Vier jaar later trad de prins dan eindelijk in het huwelijk, terwijl Sarah eveneens trouwde, maar dan met Neil McCorquodale.

Prinses Diana en Charles
Bettmann Archive Prinses Diana en Charles28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • dominique van beylen

  hij at van alle walletjes.

 • Michel Philippe

  Ja, een prins mag met niemand praten of het staat in de gazet. Een journalist moet toch leven.

 • eric van der jeugdt

  heeft dat van onzen albeer geleerd zekers.

 • Noella Vancompernolle

  Aan de reacties te zien werd het artikel weer bijzonder goed gelezen...

 • rudolf jacobs

  alles voor het (vader) oeps moederland,engels hof staat en stond er om bekend is de grootste brothel van europa ze kloppen zelfs de fransen