Prins Charles gezegend door Aboriginals

REUTERS
Met een veren hoofdband en een traditioneel gevlochten mandje om zijn nek is prins Charles (69) maandag verwelkomd door de Aboriginals. Op de voorlaatste dag van zijn Australische trip bezocht Charles de inheemse bevolking op het Gove-schiereiland in het Northern Territory.

Charles werd begroet door de inheemse leider en kreeg een woomera aangeboden, traditioneel gereedschap waarmee de bevolking speren werpt. Tijdens een rondleiding door Buku-Larrnggay Mulka Arts Centre, een soort openluchtmuseum waar het leven van de Aboriginals te zien is, nam de prins van Wales deel aan een spirituele genezingsceremonie met een didgeridoo. Met gesloten ogen werd hij gedurende 30 seconden gezegend door Djalu Gurruwiwi, een beroemde bespeler van het houten instrument. Hij speelde met de didgeridoo dicht bij de borst van de koning. "Ik voel mij al meteen beter", grapte hij.

EPA
REUTERS
REUTERS
REUTERS
EPA
EPA
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.