Prins Charles brengt historisch bezoek aan Cuba

Prins Charles en zijn vrouw Camilla in Cuba.
AFP Prins Charles en zijn vrouw Camilla in Cuba.
Prins Charles en zijn echtgenote Camilla zijn gisterenavond in Cuba aangekomen voor een historisch bezoek. Het gaat om het eerste officiële bezoek ooit van een Britse royal aan het eiland. 

Bij hun aankomst op de luchthaven van Havana werd het paar verwelkomd door de Cubaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken, Ana Teresita Gonzalez. Vervolgens ging het richting Plaza de la Revolución, waar prins Charles een bloemenkrans neerlegde aan het monument ter nagedachtenis van onafhankelijkheidsleider José Marti.

Het bezoek kadert in een rondreis van Charles en Camilla in de Caraïben. Het paar blijft nog tot woensdag in de Cubaanse hoofdstad. Daarna reizen ze verder naar de Kaaimaneilanden, een Brits territorium.

Eregasten

Vandaag zijn Charles en Camilla de eregasten op een officieel diner dat werd aangeboden door president Miguel Diaz-Canel, die in april 2018 Raul Castro opvolgde. Morgen bezoekt prins Charles een zonne-energiecentrale die onder andere met Brits geld werd gefinancierd en in december in gebruik zal worden genomen. Ook woont hij een ballet bij in het Gran Teatro van Havana.

Bij de aankondiging van de reis verklaarde Clarence House, de officiële residentie van prins Charles, dat de tussenstop in Cuba er kwam "op vraag van de Britse regering" en bedoeld is om de "groeiende bilaterale relaties" en de "culturele banden" in de verf te zetten.

De Britse prins legt een bloemenkrans neer op het Plein van de Revolutie in Havana.
AFP De Britse prins legt een bloemenkrans neer op het Plein van de Revolutie in Havana.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick De pauw

    Wat een leven hebben die royals toch en betaald door de onderdanen!toch wel plezant zulke nutteloze reisjes