Prins Andrew opnieuw onder vuur: “Hij hoort thuis in de gevangenis”

Prins Andrew.
EPA Prins Andrew.
“Prins Andrew moet naar de gevangenis.” Dat verklaart Virginia Giuffre Roberts, een slachtoffer van de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Epstein en Andrew waren jarenlang bevriend met elkaar.

Roberts beschuldigt de Britse prins er al jaren van dat hij meedeed met de praktijken van de rijke financier.  Epstein gaf haar de opdracht seks te hebben met machtige mannen uit z’n dichte kring. De vrouw hoopt nu dat al die personen alsnog beboet worden voor hun daden. “Ook prins Andrew zou de gevangenis in moeten”, vertelt Roberts in een interview met ‘60 Minutes Australia’. “Al is het de vraag of dat ooit zal gebeuren. Waarschijnlijk niet.”

In het programma vertelt Roberts uitgebreid over wat haar naar eigen zeggen is overkomen. “Ik had als minderjarige gedwongen seks met ‘miljardairs, politici en de elite van de wereld’. Wat zij hebben gedaan is gruwelijk. Er is geen deel van mijn lichaam dat niet is misbruikt.”

Zelfmoord

De vrouw wees Andrew in 2014 in een verklaring voor de rechtbank ook al aan als misbruiker. De zaak kwam recent weer aan het rollen nadat Epstein was aangehouden op beschuldiging van het misbruiken van tientallen minderjarigen. In augustus pleegde de multimiljonair zelfmoord in zijn cel.

Epstein en Andrew waren jarenlang goeie vrienden. Door de nieuwe beschuldigingen ligt de prins nu opnieuw onder vuur. Hij heeft zelf altijd ontkend dat hij op de hoogte was van het misbruik door Epstein. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Deckers

  Ze willen alleen maar veel geld.

 • paul goetghebeur

  Als ik nu zou moeten gokken en mijn spaargeld inzetten op ja of neen,wel dan is het volmondig ja,wees maar gerust ,hij is schuldig

 • Johan Van Hamme

  Waarom wordt die eigenlijk niet aangehouden en ondervraagd? De elite wordt in zo'n gevallen zelden aangepakt.

 • annie dupont

  is ze door de prins misbruikt ? blijkbaar niet. Omdat hij een vriend was, daarom is hij schuldig ?? zoals de broers , zussen, ouders van verkrachters , die zijn dan ook schuldig wegens hun verwantschap ... t is gemakkelijk iemand te beschuldigen zonder bewijs .