Prins Andrew heeft genoeg van ‘heksenjacht’: “De bewijzen werden vervalst”

De Britse prins Andrew
ap De Britse prins Andrew
Prins Andrew (59) ligt al lange tijd onder vuur vanwege zijn connectie met de overleden multimiljonair Jeffrey Epstein. Volgens de Evening Standard heeft Andrew echter het gevoeld dat er “een heksenjacht naar hem gevoerd wordt, zonder enig bewijs” dat de hertog van York zelf iets fout gedaan heeft. 

In de krant komen enkele naasten van de prins aan het woord. Ze reageren onder meer op de beschuldigingen van Virginia Roberts, die beweert dat ze verschillende keren seks had met de prins toen ze nog maar 17 jaar oud was. “Hij weet perfect wat hij gedaan heeft”, vertelde Roberts gisteren nog. Andrew heeft de beschuldigingen altijd ontkend, en ook deze bron herhaalt dat. “Ja, hij weet perfect wat hij gedaan heeft", klinkt het. “Niets. Haar beweringen zijn categoriek onjuist. Wanneer je door haar getuigenis gaat, zijn er helaas erg veel tegenstrijdigheden. Vijf jaar geleden al zei de rechter dat haar getuigenis irrelevant was en onbruikbaar en dat ze geschrapt zou moeten worden. Er was toen geen enkel bewijs tegen de hertog en er is niets veranderd.”

Geheelonthouder

Dat prins Andrew en Virginia Roberts samen op een foto uit 2001 staan, bewijst volgens de bron niets. “Beweringen dat miss Roberts samen met de hertog naar de club Tramp in Londen is geweest en cocktails met haar heeft gedronken, zijn gewoon niet waar. De hertog drinkt niet. Hij is geheelonthouder. Iedereen die hem écht kent, weet dat.”

Maar er is meer. Volgens de krant hebben de advocaten van de prins al meerdere keren gevraagd om de originele foto te mogen zien. De prins blijft beweren dat hij zich absoluut niet kan herinneren dat de foto genomen werd, ook al heeft hij op het beeld zijn arm rond de vrouw. En dat roept vragen op, vertelt een bron. “Kijk naar zijn vingers op de foto. De hertog heeft nogal mollige vingers. Maar ze zien er niet juist uit, en de grootte van de hertog en het meisje lijkt ook niet correct. Ik begrijp dat zijn advocaten de originele foto hebben opgevraagd zodat ze hun eigen onderzoek kunnen voeren. Ze twijfelen écht aan zijn waarachtigheid. En er is aangetoond dat de krant maar liefst 140.000 pond (154.441 euro) betaalde voor een kopie van de foto.”

De bewuste foto van Prins Andrew, Virginia Roberts en Ghislaine Maxwell
x De bewuste foto van Prins Andrew, Virginia Roberts en Ghislaine Maxwell

Heksenjacht

Een andere bron, die erg vertrouwd is met prins Andrew, vertelt: “De hertog is onvermurwbaar en is sinds 2011 erg consistent in zijn beweringen dat hij zich niet kan herinneren miss Roberts ooit ontmoet te hebben, laat staan dat de foto genomen werd. Heel wat mensen die dicht bij de hertog staan en hem goed kennen, geloven dat dit een heksenjacht is die op geen enkel bewijs gebaseerd is. Ik weet dat zijn koninklijke hoogheid veel medelijden heeft voor de slachtoffers van Epstein, maar hij kan alleen maar ontkennen omdat hij nergens iets van afweet.”

En een andere bron zegt nog: “Hij is enkel schuldig aan het tonen van een misplaatste loyaliteit tegenover een vriend en een foutief oordeel in zijn keuze van vrienden. Hij heeft geaccepteerd dat dat een fout was en heeft zich daar ook voor verontschuldigd.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catherine MISTIAEN

  Goedgelovige, emotionele vrouwen trappen hierin misschien, maar mannen zijn analytisch, hoor! Deze hele heisa is zo openlijk gemanipuleerd met fake foto's, dat het eerder lijkt op een Woody Allen komedie. Deze Meril Streep in spe, Virginia Roberts, heeft alvast deze auditie zeer goed gespeeld! Nogmaals, prins Andrew trapt er gelukkig niet in!

 • Marc Van der Vloedt

  Het probleem met look-a-likes en de manier waarop, waarin en waarmee ze geïntroduceerd worden bij de beïnvloedbare en goedgelovige meiden en hun verdere prinses toekomstplannen.

 • Peter Janssens

  @Loesje Vranken, een hoofd alleen veranderen in Photoshop is ook mogelijk en simpeler dan een heel lichaam. Als je toch op deze foto iets wil bewijzen , wat ik niet zou doen wegens de kwaliteit, kijk dan eens naar het hoofd en de handen. Het hoofd is scherper afgetekend dan de rest. De handen zijn van iemand die gebruind is , wat bij de hertog duidelijk niet is. Er zijn dus aanwijzingen dat er geknoeid KAN zijn.

 • eric debanne

  Prins of niet ......! Niet beter dan de rest Zal wel in de doofpot gaan ...

 • Loesje Vranken

  Ach man, prinske toch! Je ziet toch duidelijk dat tussen de 2 lichamen de arm met blauwe mouw ook verderloopt! Dikke vingers, kwats, nee dikke nek.