Premier Michel had onderhoud met advocaat prins Laurent: "Te vroeg om over sanctie te spreken"

Prins Laurent en premier Charles Michel op een plechtigheid voor Koningsdag in 2016.
photo_news Prins Laurent en premier Charles Michel op een plechtigheid voor Koningsdag in 2016.
Premier Charles Michel heeft maandag een onderhoud gehad met de advocaat van prins Laurent, over het omstreden bezoek van de prins aan de Chinese ambassade. Het dossier staat binnenkort opnieuw op de agenda van de ministerraad. Over een eventuele sanctie voor prins Laurent wil de premier voorlopig geen uitspraken doen.

Prins Laurent was afgelopen zomer zonder toestemming van de regering en in legeruniform aanwezig op de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger. Door dat bezoek kan Laurent een deel van zijn dotatie verliezen. Recent raakte bekend dat de premier de prins nog niet had kunnen verhoren over dat bezoek omdat de broer van koning Filip een ziektebriefje had ingediend.

Kamerlid Peter Buysrogge (N-VA) herinnerde er in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken aan dat het niet de eerste keer was dat de prins zonder toelating contact had met buitenlandse gezagsdragers. "We hebben een beetje de indruk dat een gesprek niet volstaat om hem te laten voelen dat het menens is", aldus Buysrogge. Hij wilde van de premier weten of er intussen al een gesprek heeft plaatsgevinden en welke sanctie de regering voor ogen heeft.

De premier antwoordde dat hij maandag een gesprek had met de advocaat van Laurent en dat de ministerraad zich er binnenkort opnieuw over buigt. Voor het overige benadrukte de premier in dit stadium "vanuit juridisch oogpunt" erg terughoudend te willen zijn, alleen al om de rechten van de verdediging te respecteren. Hij noemde het nog te vroeg om uitspraken te doen over een eventuele sanctie.




36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rigobert Deleu

  Eerst minder dan hetzelfde en nu krijgt jij nog meer . Dat is in de mensen hun gezicht spugen en uitlachen Michel !!!!!

 • nicole nys

  Die begint al serieus terug te krabbelen...

 • gezondverstand7

  Ongelooflijk. Enkele weken terug was het zeker dat hij een gedeelte van zijn dotatie ging verliezen en nu is het al zeker dat er niets zal gebeuren.

 • andre wouters

  Wanneer gaan ze die man eens met rust laten,die wil werken voor zijn geld en hij mag niet.

 • Jean Schoups

  Als de dotatie van Laurent gewijzigd wordt dan moet dat in het parlement gestemd worden. Zal nog lang duren ... en dat weet Laurent ook!