Exclusief voor abonnees

PORTRET. Koningin Máxima: de Argentijnse die ‘ver weg’ wilde blijven van het koningshuis, maar elke crisis majestueus doorstaat

Koningin Maxima wuift haar onderdanen toe.
EPA Koningin Maxima wuift haar onderdanen toe.
Ze is zonder twijfel al jaren het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Máxima Zorreguieta (48) veroverde vele harten toen ze op 2 februari 2002 in het huwelijk trad met prins Willem-Alexander, en dat doet ze vandaag als koningin nog steeds. Dat bleek ook maandag tijdens Koningsdag, dat gezien de coronacrisis voor één keer tot ‘Woningsdag’ werd gedoopt. De Nederlanders krijgen geen genoeg van koningin Máxima, onder Duitse vrouwen is ze de meest gewaardeerde ‘royal’ en in Vlaanderen wordt ze het meest genoemd na de eigen Belgische koningin Mathilde. En wij weten ook waarom.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Rasschaert

  Stijlvolle prachtige koningin. Na haar huwelijk sprak ze het Nederlandse volk toe in quasi feilloos Nederlands waar ons koningshuis een voorbeeld kan aan nemen. Ze mengt ze als een gewone vrouw onder het Nederlandse volk en haar omgang met de mensen komt heel spontaan over. Je ziet dat ze door de mensen op de handen gedragen wordt.

 • mark germanus

  Respect een mooie,intelligente en sympathieke vrouw.Alexander mag zich een gelukkig man noemen.

 • Luc Gorrebeeck

  Een voorbeeld van hoe een koningin moet zijn ! Klasse, grote klasse en zij dwingt daarmee bovendien veel respect af !

 • Nicole Gyselinckx

  Een pracht van een Koningin! Een voorbeeld voor vele anderen... ze heeft Klasse, heeft stijl en is welbespraakt!

 • Dirk Kindt

  Klasse dame. Weet zich optimaal te profileren.