Paniek in Buckingham Palace: medewerker heeft corona en prins Charles in quarantaine

Prins Charles
EPA Prins Charles
De leden van het Britse koningshuis maken zich zorgen over hun gezondheid, melden de zondagskranten in Groot-Brittannië. Een medewerker van Buckingham Palace testte positief op het coronavirus, en daarnaast zou prins Charles (71) in dezelfde ruimte zijn geweest als prins Albert van Monaco, die eveneens geïnfecteerd is door het virus.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is onduidelijk of de besmette medewerker van Buckingham Palace direct contact heeft gehad met koningin Elizabeth (93). Tabloid The Sun weet echter te melden dat de Queen nog niet vertrokken was naar Windsor Castle, op zo’n 30 kilometer van Londen, toen de besmetting aan het licht kwam. 

Koningin Elizabeth reisde vorige week al af naar Windsor Castle voor de paasvakantie. Dat is een week eerder dan in de planning stond. Zij en haar man prins Philip (98) hopen daar het virus te ontlopen. Als de situatie in hun land verslechtert, zijn er plannen om de twee naar hun buitenverblijf in Sandringham te brengen. Toekomstige afspraken worden dag per dag bekeken, en zullen afhangen van de dagelijkse gezondheidsadviezen die de vorstin krijgt.

Queen Elizabeth is vertrokken naar Windsor Castle.
AP Queen Elizabeth is vertrokken naar Windsor Castle.

Charles in quarantaine

Haar zoon prins Charles heeft zichzelf intussen in isolatie gezet. Dat meldt ITV. De 71-jarige prins heeft daarvoor gekozen omdat hij in dezelfde ruimte is geweest als prins Albert van Monaco. Die werd vorige week positief getest op het virus. Charles heeft in een eerder stadium al zijn agenda aangepast en mijdt bijeenkomsten met grote groepen mensen. Zo werd de reis van de prins en zijn vrouw Camilla naar Bosnië en Herzegovina, Cyprus en Jordanië afgeschaft. “Gezien de situatie rondom de coronaviruspandemie, heeft de Britse regering besloten om de prins en zijn vrouw te vragen hun reis naar de drie landen uit te stellen,” luidde de verklaring.

Ook prins Harry heeft zijn eerstvolgende bezoek aan Groot-Brittannië noodgedwongen moeten uitstellen. De royal zou eind april aanwezig zijn bij de marathon van Londen. Het sportevenement is echter verschoven vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De organisatoren besloten de marathon te verplaatsen naar zondag 4 oktober. Het hardloopevenement stond voor 25 april op het programma. Net als in andere jaren zou prins Harry aanwezig zijn in de Britse hoofdstad. Hij is beschermheer van de London Marathon Charitable Trust.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeanpol Buyle

  The royal family heeft uiteraard voorkeursbehandeling, wat dacht je..

 • André Van Roy

  Me dunkt dat er nogal veel vrijwillige quarantaine is bij al wat royalty en politieker is.

 • Alberto L'Amico

  Louis Heyens dan zijt ge serieus verkeerd. Die hebben hun eigen Privé ziekenboeg met de meest hoogtechnologische snufjes en dus ook ventilators en niet één maar meerdere... en topdokters die 24/7 paraat staan. Grappig dat ge dat echt dacht. Hahahaaa

 • Louis Heyens

  dat is begrijpelijk dat daar NU paniek heerst, goed wetende dat zij géén voorkeursbehandeling zullen krijgen(?) als er geen luchtventilator meer te beschikking is hebben ze pech gehad want ook daar is het elke Brit is evenveel waard net als in België elke Belg (bijna) evenveel waard is

 • Marc Van de Velde

  Paniek, waarom? Hadden die nuttelozen dan gedacht dat ze immuun waren voor het virus waar hun onderdanen het slachtoffer van zijn?