Overdreven of terecht? Ophef in Britse pers over eigenzinnige outfit Meghan Markle

De outfit van Meghan stuit op wat kritiek in de Britse pers.
Photo News De outfit van Meghan stuit op wat kritiek in de Britse pers.
In de Britse pers is met gefronste wenkbrauwen gereageerd op de outfit die Meghan Markle donderdagavond droeg tijdens de Endeavour Fund Awards. De verloofde van Prins Harry droeg een zwart smoking-achtig broekpak van ontwerper Alexander McQueen.

"Niet geheel volgens de kledingvoorschriften van het Britse koninklijk huis", beweert de deskundige op het gebied van etiquette in de krant The Independent. Het was de eerste keer dat het paar, dat op 19 mei in het huwelijk treedt, samen een officiële avondafspraak had. 

"Desondanks zag ze er fantastisch uit" schreef dezelfde krant. Meghan had al eerder laten zien dat ze lak heeft aan de jurkentraditie. Modedeskundigen voorspellen dat de kledingsmaak van Meghan van grote invloed zal zijn op het inkoopgedrag van Britse vrouwen.

Op het gala worden gewonde, gehandicapte of zieke militairen die het afgelopen jaar een sportieve prestatie hebben geleverd in het zonnetje gezet. Meghan reikte donderdagavond een award uit aan een van de winnaars. Prins Harry is vaker actief op dit gebied. Zo is hij ook de bedenker van de Invictus Games, waar gewond geraakte militairen zich internationaal sportief meten met lotgenoten.

Prins Harry en Meghan Markle woonden donderdagavond in Londen de jaarlijkse Endeavour Fund Awards bij. Op het gala worden gewonde, gehandicapte of zieke militairen die het afgelopen jaar een sportieve prestatie hebben geleverd in het zonnetje gezet. Vorig jaar bezocht Harry het gala nog met zijn broer William, die beschermheer is van het Endeavour Fund. William is momenteel met zijn vrouw Catherine in Noorwegen, op de laatste dag van hun vierdaagse officiële reis naar Scandinavië. 

Het gala past overigens goed in het straatje van Harry. Hij is de bedenker van de Invictus Games, waar gewond geraakte militairen zich internationaal sportief meten met lotgenoten.

Poll

Wat denkt u van de kritiek op de outfit van Meghan?

 • Terecht 10%
 • Overdreven 90%
Photo News
Photo News
EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laura DeBacker

  Ze is gewoon heel stijlvol, heeft klasse. Maar zelfs al zou ze jurken dragen, het is nu al duidelijk dat de pers haar niet hoeft en haar enkel gaat spiegelen aan Kate. Spijtig

 • Arifiene De Laet

  Ze heeft wel water in haar kelder.

 • Elke De Vos

  Een vrouw in een kostuum is sexy en klassevol. Het straalt intelligentie en zelfzekerheid uit. Het moet dan wel van een supergoede kwaliteit zijn en op maat gemaakt. Dat is hier duidelijk het geval. Knap, heel knap. En super dat ze het jurkencliché doorbreekt!