Oranjes weer op bezoek in 'rampstad' Apeldoorn

UNKNOWN

Ruim een maand na het drama van Koninginnedag was vrijwel de voltallige Nederlandse koninklijke familie vandaag opnieuw in Apeldoorn. Op Paleis Het Loo werkten ze alsnog een deel van het programma af dat wegens de tragedie op 30 april werd afgelast. Alleen prins Friso en de zwangere prinses Aimée waren er niet bij in Apeldoorn.

Waardering
Tijdens een besloten bijeenkomst bedankte koningin Beatrix degenen die betrokken waren bij de organisatie van Koninginnedag dit jaar. Tegen zo'n tachtig mensen sprak ze haar waardering uit. Daarna bezochten de Oranjes de tentoonstelling '100 Jaar Juliana' in Paleis Het Loo, die is georganiseerd ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van koningin Juliana op 30 april dit jaar.

Initiatief Beatrix
Beide bijeenkomsten zouden op Koninginnedag zelf plaatsvinden, maar gingen niet door vanwege het drama waarbij Karst T. zichzelf en zeven anderen doodde. Beatrix nam zelf het initiatief om Apeldoorn weer te bezoeken, zei burgemeester Fred de Graaf. "Ik had niet verwacht dat ze nog zou komen." Ik vind het erg bijzonder dat ze hiervoor de tijd en de moeite heeft genomen." (anp/eb)