Opvallend: kinderen van Zweedse royals maken voortaan geen deel meer uit van koninklijke familie

EPA
De Zweedse koning Carl Gustaf (73) heeft besloten om het aantal leden van het Koninklijk Huis te verkleinen. De kinderen van prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia en de kinderen van prinses Madeleine en haar man Christopher O’Neill zijn niet langer lid, zo staat in een officieel besluit dat maandag is gepubliceerd. Ze zullen als ze opgegroeid zijn ook geen officiële vertegenwoordigende taken vervullen.

Prins Alexander, prins Gabriel (beide zonen van Carl Philip), prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne (de kinderen van Madeleine) blijven wel lid van de koninklijke familie, maar mogen niet meer aangesproken worden als Koninklijke Hoogheid. Ze behouden wel hun titels van hertog of hertogin.

De kinderen van kroonprinses Victoria, prinses Estelle en prins Oscar, blijven vanzelfsprekend wel lid van het Zweedse Koninklijk Huis. Koning Carl Gustaf wil met de verandering duidelijker maken van wie later mag worden verwacht dat ze officiële taken zullen vervullen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martina Heremans

  Dat zou hier ook zou moeten zijn allemaal hun eigen boterham gaan verdienen

 • Peter van Nieuwpoort

  Goed bezig, nu nog de rest van die "elite" profiteurs. Véél te véél van die zogenaamde royals in Europa. Achterhaald verhaal. Koningshuizen en adel. Belachelijk dat de burger daarvoor moet betalen.

 • Pauline Desmet

  Verstandig man... Mogen ze in België eens een voorbeeld aan volgen... Onmiddellijk veel uitgespaard !

 • Martin Meuris

  Ik begrijp ook niet dat in België kinderen van een Prins ook Prins worden en die hun kinderen eveneens Ik dacht eigenlijk dat de kinderen van de Koning enkel Prins zijn?.

 • Ron van der Sneppen

  Goed initiatief. Nu nog de royale vergoedingen weg en de dames en heren kunnen zoals iedereen voor hunnen eigen boterham gaan werken.