Op zoek naar eigen paleis? Koning Willem-Alexander zet voormalige woonst te koop voor amper 150.000 euro

funda.nl/ANP
Altijd al in een eigen ‘koninklijk paleis’ willen wonen? Grijp dan nu je kans, want in de Nederlandse gemeente Wassenaar in Zuid-Holland staat voor amper 150.000 euro een huis van koning Willem-Alexander te koop op het koninklijke Landgoed De Horsten. Villa Eikenhorst, zoals de woning heet, deed lang dienst als voormalige dienstwoning. Het Nederlandse koninklijke gezin heeft er ook jarenlang zelf gewoond.  

“Zeer charmant rijstaand huis (Rijksmonument) gelegen op het Koninklijke Landgoederen ‘De Horsten’, zo prijst immosite Funda het koninklijke pand aan, dat over circa 122 m² bewoonbare oppervlakte beschikt. “Deze voormalige dienstwoning heeft gefungeerd als portierswoning van Raaphorst en is met de entree gericht naar de Rijksstraatweg. Aan de achterzijde is er alle privacy en een fantastisch uitzicht in het groen.” 

Dit schitterende landgoed beslaat een oppervlakte van ruim 400 hectare. Het maakt deel uit van een aaneengesloten groene zone tussen Leiden, Wassenaar, Voorschoten en Den Haag en is centraal gelegen in het beschermde Duin, Horst en Weide gebied”, klinkt het verder. Bij het zoekertje staan ook allerlei foto’s van het interieur, waar de laatste laren duidelijk niets aan werd veranderd. De koper zal zich dus moeten voorbereiden op een en ander aan renovatiewerken. 

Erfpacht

Belangrijk detail: wie de woonst koopt moet jaarlijks minimaal 7.000 euro erfpacht betalen aan de koninklijke schatkist. “Bij aanvang 7.000 euro per jaar, jaarlijks te indexeren”, aldus de advertentie. Landgoed De Horsten is sinds 2017 eigendom van koning Willem-Alexander. De villa Eikenhorst staat momenteel overigens leeg. 

Gegadigden kunnen hier alle informatie vinden

funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl
funda.nl8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Vos

  houten wonining !!! Moet helemaal herbouwd worden, veel te gevaarlijk een houten woning in bosrijke omgeving.

 • Jacques Mertens

  Een zeer vergiftigd geschenk, want het is geklasseerd als monument. Bovendien ligt het letterlijk op 20 meter naast een drukke autostrade. Vergeet die mooie foto's dus maar, en verwacht u aan lawaai en vervuiling.

 • Ben Michon

  Het is erfpacht, dus de grond wordt verpacht door de eigenaar, de koning. Er zijn ongeveer 22 woningen en boerderijen die pachtinkomsten genereren. Deze vervallen woning zelf kan bijvoorbeeld worden gesloopt en er kan een nieuw huis worden gebouwd, zolang het maar landschappelijk ingepast wordt in het waardevolle natuurgebied. Dat is al gebeurd met verschillende dienstwoningen zonder monumentenstatus.

 • Frank Joos

  Is nog heel schappelijke prijs voor in Nederland.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Deze verkoopsprijs voor een huis op erfpacht vinden wij toch meer dan overdreven. Van binnen trekt het toch niet op veel. En bovenop ook nog € 7.000,00/jaar i.e. bijna € 600,00/maand. Ook mag je er nog lang niet mee doen wat je wil! Ons huis bevalt ons 5 keer beter, is vijf keer mooier en veel moderner en bijna dubbel zo ruim. Trouwens, wat doe je met 400 ha grond? Ook niet dat wat je wil!