Exclusief voor abonnees

Op 4 december is ons vorstenpaar twintig jaar getrouwd: “Mathilde heeft van de aarzelende prins Filip een zelfverzekerde koning gemaakt”

RTBF
Ze vieren hun porseleinen bruiloft, maar na twintig jaar is er niks breekbaars aan het huwelijk van Filip (59) en Mathilde (46). Ons koningspaar vormt een hecht team, als boegbeelden van België, ouders én als koppel. “Ook privé brengen ze zoveel mogelijk tijd met elkaar door”, weet royaltywatcher Brigitte Balfoort.

Sinds hij in 2013 zijn vader Albert II (85) opvolgde als koning der Belgen, is de kritiek op Filip zo goed als verstomd. Nochtans was het decennialang, al sinds zijn kindertijd, een nationale sport om Filip te kleineren, te beledigen en te beschimpen. “Elke keer als er in de krant stond hoe dom Filip toch wel was, wist ik dat hij het weer hard te verduren zou krijgen”, vertelt een oud-leraar. “Want zijn klasgenoten hadden dat natuurlijk ook gelezen en lachten hem er nog een week mee uit. Die jongen werd daar enkel onzekerder door, waardoor hij nog meer kritiek kreeg.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Daneels

  Simply the best! Om trots op te zijn, Charmant, intelligent, empathisch en een prachtig gezin! Proficiat en bedankt voor al het standvastige werk! (want dat vergeten alle criticasters wel) En goed werk mag iets kosten, alsof er geen anderen zijn die veel meer aan de staat kosten, zonder noemenswaardige tegenprestaties.

 • Michel Jacobs

  Twintig jaar...tjonge,tjonge, het lijken er anders wel honderd.

 • Triene Despriet

  Dat is waar ! Hun ouders zijn 2 egoistische persoontjes die hun kinderen niet met liefde hebben grootgebracht ! Filip heeft een gouden vrouw.

 • wim rooyakkers

  België mag best trots zijn op het koningspaar.en wat dat kost het zij zo.

 • leo foulon

  dank zij onze kritische pers weten we dat Mathilde een intelligente ,vriendelijke ,meelevende ,zuinige en voorbeeldige moeder is , Filip is een voorbeeld voor alle andere democratisch verkozen staatshoofden ,die nog meer kosten dan een koning ,volgens de royalisten.De Vlamingen verdienen zo een koningskoppel eigenlijk niet .