Ook Queen Elizabeth doet haar gordel niet om

Photo News
De Britse prins Philip is niet het enige lid van het Britse koningshuis dat het niet zo nauw neemt met de verkeersveiligheid. Oplettende paparazzi kiekten gisteren koningin Elisabeth (92), die achterin een koninklijke auto zat zonder dat ze haar gordel om had.

De foto komt enkele dagen nadat er in het een storm van kritiek neerdaalde op Elizabeths echtgenoot Philip (97), die vorige week donderdag eerst een aanrijding met gewonden veroorzaakte en twee dagen later doodleuk zonder gordel achter het stuur werd gefotografeerd.

Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval loopt nog. Volgens getuigen kwam de prins uit een zijweg van de A149 bij Sandringham en trok hij op zonder rekening te houden met aankomend verkeer. "Ik was een dwaas", zou hij na het ongeluk, waarbij zijn Land Rover kantelde, hebben gezegd.

De inzittenden van de Kia waar hij mee botste, raakten licht gewond. De baby in de auto bleef ongedeerd, evenals Philip zelf. De politie in Norfolk heeft de prins alvast een waarschuwing gegeven vanwege rijden zonder gordel om.

De Britse vorstin kruipt, net als haar echtgenoot, zelf ook nog regelmatig achter het stuur. Ze is overigens nooit in het bezit geweest van een rijbewijs.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • WILLY ZACHEL

    Je bent koningin of je bent het niet ? En die hebben nu eenmaal speciale privileges die jan met de pet nu eenmaal niet heeft ! So What ?

  • Sebastiaan Vleugels

    Is dat niet gewoon macht der gewoonte? Bij veel mensen, die bescherming krijgen van bodyguards en/àf secret service, wordt aangeleerd niet de gordel aan te doen omdat ze in een noodgeval door de bodyguard of secret service uit de auto moeten worden gehaald in een snel tempo.