Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Pijnlijk noemt Albert de procedure. Dat was ze vooral voor Delphine en haar moeder”

Delphine Boël
Harcourt Delphine Boël

Eindelijk. Wat alle burgers van zijn koninkrijk al jaren wisten, heeft koning Albert nu toegegeven. Heeft hij moéten toegeven. Dat hij de vader is van niet drie maar vier kinderen. De koning is 'bereid te erkennen' dat Delphine zijn dochter is, klonk het gisteren. Hoezo, bereid? Alsof het om een ruimhartig gebaar van zijn kant gaat, een genereuze geste. Iets bekennen, iemand erkennen doe je vóór het onomstotelijke bewijs is geleverd, niet erna. Het resultaat van de DNA-test liet geen enkele ruimte meer voor twijfel, zo die nog bestond. Daarna pas je verantwoordelijkheid opnemen vergt geen grootmoedigheid, geen zielenadel. Het vergt vooral koppigheid en het getuigt van egocentrisme en wereldvreemdheid.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eduard Maes

  @azaire vanhoutte: je moet je beter informeren! Delphine had die erkenning niet nodig voor het geld. Als je dit niet had gedaan was ze veel rijker geweest door de erfenis van de vader die haar "echt" heeft opgevoed nl Boel! Dus wat je zegt is dikke zever.

 • Faes Bianca

  pijnlijk voor Delphine of de "koning"? Eerder dat laatste ja, nu moet hij wel toegeven dat hij vreemd is gegaan...

 • Ian Vandenbossche

  Schaamtelijke harteloosheid van die man, vader, koning.

 • Johny Vermeiren

  Stom van de koning, we hebben allemaal gezien, dat ze als twee druppels water op elkaar lijken! Moest ik in de plaats zijn van Astrid , Filip of Laurent zo ik een DNA staal afgegeven hebben!

 • Elle Devee

  Nogmaals eens een bewijs dat die mensen totaal wereldvreemd zijn en zich boven iedereen verheven wanen. Nu denkt hij blijkbaar dat hij heel edelmoedig is om zijn dochter te erkennen. Wat een paljas. En nu zou ik ook willen zien dat zijn zoon, onze huidige koning iets meer normbesef heeft en zijn zuster erkent.